Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená sýrová ostřejší pochoutka

Hodnocení receptu je 4,6 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 104 kJ /
264 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky18,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy1,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky sýra potřeme ostrým feferonovým krémem nebo ostrou harissou a dáme na 2 hodiny do chladu. Vejce ušleháme se škrobovou moučkou (nebo s hladkou moukou) přidáme nasekané bylinky a nakonec sýr obalíme v domácí strouhance. Krok 2: Ještě jednou sýr obalíme ve vejcích a strouhance. Takto dvakrát obalené plátky sýra dáme na cca 20 - 30 minut na mrazák. Pak jej hned po vyndání z mrazáku, smažíme zprudka na oleji z obou stran.Sýr nevytéká a je pikantní. Krok 3: Nesolíme, neboť feferonkový krém je dost slaný. Podáváme s opečeným bramborem a dipem z jogurtu, cibulky, soli a bylinek nebo s tatarkou.

Zveřejněno 3. 12. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Když jsem sýr ochutnala, tak byl úplně bez chuti, nechtělo se mi ho ani smažit, byl mdlý a tak jsem ho potřela feferonovým krémem a obalila. Naštěstí pak už konečně měl i nějakou chuť. Byla jsem ráda, že se povedl a nevytékal ani trochu. Taky je dobré do hladké mouky přidat uzenou sypkou papriku a dál obalit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená sýrová ostřejší pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ev8Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená sýrová ostřejší pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ev8Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Hezký večer, děkuji za tip na obměnu klasiky.
A ještě přidám svoji trošku do mlýna k vytékání sýra... Od kamarádky jsem okoukla prima věc... Smažím sýr jen na malém množství tuku. I když náhodou vyteče, rozteče se do pánve a krásně se opeče. Ve velkém množství tuku se sýr vždycky vyškvaří do "čehosi" ... co se nedá jíst. ;-)

skorice.vanilka 25. 1. 2016 10:14
Při smažení se spíše roztékají sýry tučnější, 40%. Ty nejsou na smažení vhodné. Vhodnější jsou méně tučné 30% a méně. Ale strčit je do mrazáku je moc dobrý nápad.

Hrašuľka.Hrašuľka:

Mrzí ma, ak musím písat, ze to vsetko (mám na mysli roztekanie syra) je spôsobené hrúbkou syra, ktorý pouzijete. My pouzívame holandský Edam (nie Eidam ako písu v Ceskoslovensku). Je nakrájaný strojom a balený po plátkoch. Hrúbka je asi 2-3 mm. Plátky sú velké a tak ich skladáme na polovicu, do ktorej dávame sunku. Obalujeme ich tak, ako vsetci (trojobal).
Este nikdy! sa neroztiekol.

Hrašuľka.Hrašuľka: už ho mám venku, byla jsem před rokem, na laparoskopii a jím denně jeden česnek navečer:-D, jinak by mne vezli.. ani nevíš, jaká to je úleva a tolik jsem se bála;-);-)

Hrašuľka.Hrašuľka 5. 12. 2013 19:21
rozmarynaH: Žlčníkového pekla som si užila aj ja :-((:-(( Ale už 25 rokov poznám naň vynikajúci liek - SKALPEL - o týždeň nebudeš chcieť veriť, že si tak dlho a hlavne zbytočne trpela :-O:-):-D:-D:-D Tak rýchlo DO TOHO !!! :yes::yes::yes:

Hrašuľka.Hrašuľka: děkuji ta vychytávku Hrašulko;-)

Ivo, vypadá to krásně:-K, sýr je pro mne, bohužel, z oblasti "žlučníkového pekla", tak bych alespoň ochutnala ty brambory, určitě jsou také dobré:-p:-p

Hrašuľka.Hrašuľka 4. 12. 2013 22:39
Smažený sýr sme všetci mali radi, ale kolektívne - teda všetky susedky - sme ho nenávideli robiť práve kôli tomu vytekaniu - mohol byť obalený aj 3 krát a aj tak vytiekol. Potom sme prišli na fintu a boloto : Vajíčka rozšľahať, pridať rozotretý cesnak - páči sa mi aj verzia s pikantnou paprikovou príchuťou - do vajec dať nahrubo nastrúhaný syr a na panvici smažiť syrové rezne. Nikdy viac nič nevytieklo a syr bol dobrý aj studený. Je to tak 3O rokov - vtedy mrazničky neboli.

Jarka D.: díky za tip, takže žlutou cihlu, o.k.;-);-);-) v mrazáku ho mám před tím, obaluji 2 x, ale dál to zkusím podle Tebe;-);-)

:yes:Bezva nápad, ale jestli si chce někdo pochutnat na klasice mám tip. Objevila jsem ve FLOPU:-) sice žlutou cihlu, sýr je opravdu chuťově moc dobrý, ale záleží zase na výrobci opravdu nevím odkud byl. Aby sýr nevytékal, obaluji dvakrát a dám do mrazáku volně zmrznout a pak přendám do sáčku určeného do mrazáku. Dělám ho větší množství a pak vyndám jen kolik potřebuji:-p, já ho raději krájím z té užší strany, takže jsou to obdélníčky. Ještě jeden tip, kdo má možnost do Rakouska nebo do Německa, já tam kupuji eidam s červenou fólií ve vakuu, moc dobrý,a když Vám stydne na talíři netvrdne jako ten český hnus!

jarka skrobakova: Jaruško, je to dobré i pokapat chilli, nebo přidat i uzeninu, holky to zkusily a bylo prý to dobré i v těstíčku pak smažit;-):-p

Ivi bezva nápad já sýr tuze ráda :yes::yes::-p:-p:-K

Holky, děkuji:-K

Hell.:manžel si nechal nakrájet 4 plátky, kupoval to na farmářském trhu, takže nevím, jaký výrobce:-K;-)

Ivuš,tak mě by jsi se určitě zavděčila:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
smažená sýrová jehla, sýrová jehla, na kolik smažit sýr, recepty s feferonovým krémem, sýrová smaženka recept, eidam do mrazničky, syrovà jehla smaženà, eidam do mražáku, pochoutky recepty, na kolik smažit obaleny sýr, recept na sýrové smaž, smažená cibulka na kolo, eidam z mrazaku, smažená kola, smaženky z eidamu, jake syry do mrazáku, sýrová smaženka, smaženky z nivy a eidamu, nastruhaný sýr, na kolik smazime syr

Suroviny:
sýr eidam, vejce, moučka škrobová, harissa, strouhanka, olej, petrželka, libeček

Přidat fotografie receptu