Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda dcery Renky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: Podle použitého množství surovin

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie168 kJ /
40 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky0,10 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 800 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy6,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podle masa buď harmonikově nařežeme, máme - li plátky, tak složíme a překryjeme mikrotenem a opatrně rozklepeme. Osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. K jedné straně dáme natvrdo vařená vajíčka bez špiček, aby se dobře spojila. Přidáme plátky anglické slaniny, na ně párky a další řadu okurky. Zavineme a potravinovým provázkem svážeme. Krok 2: Do pekáče dáme na větší kolečka nakrájenou cibuli a dost škvařeného sádla. Na tento základ dáme roládu. Na roládu dáme další anglickou slaninu nebo špek a osolíme, mírně podlijeme a pečeme na 160°C v troubě přikryté cca 120 minut. Krok 3: Pak přidáme 1/2 sklenice zeleninového leča a odkryté a polévané pečeme dalších cca 60 min, dle trouby. Krok 4: Podle potřeby podléváme a chuť omáčky doladíme. Vše, co zbude a odpadlo při zpracování, se vrátí do výpeku, takže pak sosík je plný a hutný. Podáváme s bramborem, knedlíkem a pod., s ledovým salátem a naloženými houbičkami.

Zveřejněno 5. 12. 2013

Poznámka autora Vaclav Fronek

Recept je podle TV - Hosta "Kluci v akci" upravený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda dcery Renky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2r81

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda dcery Renky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2r81

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dyt to je ono, masicko musi byt tak krehke, aby to ani krajet neslo, ale moc se vam to povedlo naaranzovat, to vajicko tak pekne zlute mrka, zavaleno tou uzasnou chuti:-p

zuzun:Máš pravdu, že to bylo křehoučké, až už to tak být nemuselo, protože se to špatně krájelo a mělo to snahu na rozpadání. Na chutí se nic nezmění, ale na výstavu to paráda není což je vidět a dalo nám dost práce se s tím vyrovnat při obrovské opatrnosti při zbavování se provázku a porcováním řezáním. Akle dá se to zvládnout.Ta křehkost a chuť to vše zastíní.

Bibinka:Janinko nepřestal,ale dcerka vnesla do našeho vaření jak se říká "Čerstvý vítr". Nové metody, suroviny a odvahu experimentovat, což u nás bylo spíše konzervativní po staru s menší fantazií. Jak vidíš stáří se nedá zapřít a je dobře , že mladí jdou vpřed a vytvářejí tím nové a lidstvo má jistotu, že neustrne na místě.

Líbí se:yes::yes:

to je zvanecek:yes:, dlouho peceny, to bude jemnoucke a chute spoustu. Vajicko vevnitr hezky uvelebene, no co vic dodat nez ze bod:-p:yes:

Vašku, tento díl jsem zrovna sledovala a recept jsem si napsala;-) Je dobře, že jsi ho sem dal, vypadá to hodně dobře a ty máš s Renkou první bod:yes: Že by jsi přestal vařit:-?:-O

Tématické fráze:
vepřová roláda kluci v akci, masová roláda kluci v akci, jak nařezat maso na roládu, vepřová roláda recept, vepřová roláda, vepřová roláda, recept na vepřovou roládu, kluci v akci vepřová roláda, sýrová roláda kluci v akci, jak pect veprovou roladu, jak upéct vepřovou roládu, kuřecí roláda kluci v akci, vepřové roládky recept, plněná veořová roláda lůuci v akci, jak nařezat roládu, jake maso na veprovou roladu, masová roláda z vepřového masa, narezat maso na roladu, jak dlouho upéct masovou na roládu, veorova roláda recept

Suroviny:
maso vepřové, slanina anglická, párky, cibule, okurky sterilované, vejce, lečo, hořčice plnotučná, sádlo, masox, sůl, pepř,

Přidat fotografie receptu