Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávový dort s hroznovým vínem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 057 kJ /
4 316 kcal
Bílkoviny86,13 g
Tuky203,56 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 996 mg
Sůl2,77 g
Sacharidy489,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a olejem do pěny, zvlášť vyšleháme bílky s cukrem. Krok 2: Spojíme, přidáme mouku, kypřící prášek, mletou kávu a mléko. Krok 3: Pečeme v dortové formě 24 cm ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut. Krok 4: Rum zahřejeme a rozpustíme v něm kávu. Krok 5: Změklou čokoládu vyšleháme s Herou a vmícháme vychlazený rum. Krok 6: Studený korpus rozkrojíme na 3 díly, spodní potřeme marmeládou, přiklopíme a potřeme částí krému. Krok 7: Poklademe půlkami hroznů a opatrně zalijeme 1/2 želé. Krok 8: Poslední díl korpusu ze spodní strany potřeme marmeládou a přiklopíme na dort. Krok 9: Opět potřeme krémem a poklademe hrozny. Krok 10: Opatrně zalijeme želatinou. Krok 11: Boky posypeme drcenými ořechy. Krok 12: Necháme minimálně 2 hodiny v chladu.

Zveřejněno 7. 12. 2013

Poznámka autorky hemriettas

Krému je tak tak, raději si navyšte dávku.

Hrozny na povrchu dortu jsem potírala širokým štětcem, aby želé neteklo.

Je možné obsypat strany před kladením hroznů na povrch dortu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový dort s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKZ3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový dort s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKZ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Je krásný:yes: Určitě bych želatinu dala, za prvé lépe to vypadá a za druhé déle víno vydrží;-)

Ája:Dělala jsem to z nějakého receptu v časopise a tam to bylo...
asi by to šlo i bez něj,ale bylo to dobré..

Je opravdu nutné dávat želatinu i na hroznové víno v dortu? Díky

:-p:yes:

tejaja: ono to vyšlo,ale kdo má raději víc krému ,tak o polovinu více :)

A nebolo jednoduchšie navýšiť dávku krému priamo do receptu?

Tématické fráze:
dort hrozen, dort hrozen vína, obsypání dortu, jak posypat dort z boku, dort s hroznem, jak obsypat dort, dortík s hroznovým vínem, dort s z hroznového vína, jak posypat boky dortu, jak obsypat boky dortu, recepty s hroznovým vínem, dort s hrozen, kávový dort s žele dobrý, jak posypot dort s boku, jak posypat dort, kavovy korpus na dort, dorty zdobené hroznových vínem, jak posypat strany dortu, postup posypání boku dortu, dort víno

Suroviny:
vejce, cukr vanilkový, olej, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, káva mletá, mléko, rum, káva instantní, čokoláda na vaření, tuk hera, marmeláda rybízová, víno hroznové, želé dortové, ořechy

Přidat fotografie receptu