Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí krkovička na koření

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 741 kJ /
1 133 kcal
Bílkoviny3,82 g
Tuky45,90 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy172,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prísad na marinádu vymiešame pastu a dôkladne ňou potrieme celé mäso. Dáme do pekáča, zakryjeme a uložíme do chladu na noc. Krok 2: Na druhý deň vyberieme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C, po 15 min pečenia stiahneme teplotu na 180 °C, rozložíme okolo mäsa na osminky narezanú cibuľu, podlejeme horúcou vodou a zakryté pečieme domäkka. Krok 3: Med zohrejeme a potrieme ním mäso, posypeme hrozienkami a už odkryté zapečieme asi 15 minut. Ak treba, podlievame horúcou vodou. Mäso vyberieme, výpek zlejeme do menšieho kastrólika, prilejeme šálku horúcej vody a na miernom ohni zredukujeme na polovicu. Mäso podávame preliate omáčkou. K tomu ryža, kuskus alebo dlhé rezance.

Zveřejněno 11. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí krkovička na koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ao1P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí krkovička na koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ao1P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Bezesporu skvělý recept. Já jsem se dnes ráno dívala v Albertu na cenu jehněčího a přešla mne chuť:-S. Sem tam se mi zadaří sehnat jehněčí i jinak, pak bych určitě ráda vyzkoušela:-p

Jehněčí maso mám moc ráda:-p:-p, jedla jsem krk z jelena, z danily, tak proč ne z jehněte. :yes:

Viděla jsem jehněčí a bylo mi jasné, kdo je "pachatelem" ;-);-):-D:-D. Tos okořenila velmi chutně :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
koření na jehněčí, krkovicka z jelena, koření krkovice, koreni na krkovicku, krkovice z jelena, jedhneci krkovice, podrvených klinčekov, jake koreni do jehneciho, jaké koření na jehněčí, jehněčí krkovoce, jaké koření na na jehněčí, koření ja jehněčí, koreni na jelena, jehneci koreni, jelenia krkovicka recept, jelenis krkovicka, skopove krkovicka, jaky koreni na jehneci, jehněčí krk recepty, jaké koření na jehněčí

Suroviny:
krk jehněčí, cibule, rozinky, med, olej, skořice, koření hřebíček, pepř drcený, česnek, květ muškátový, sůl

Přidat fotografie receptu