Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková buchta ááááá

Máte bohatou úrodu jablek a nechcete péct stále jen štrúdl? Vyzkoušejte lahodnou šťavnatou buchtu podle našeho receptu a určitě ji zařadíte mezi vaše stálice. Podzimní nádech dodá kromě jablíček i skořice, která moučník provoní.

Hodnocení receptu je 4,7 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

menší plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 787 kJ /
1 622 kcal
Bílkoviny43,57 g
Tuky33,50 g
Vláknina14,75 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 541 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy279,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme a vysypeme. Troubu rozpálíme na 180 °C. Krok 2: Vejce a cukr šleháme v míse elektrickým šlehačem do husté pěny (minimálně 10 minut). Krok 3: Do mísy nalijeme vodu a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 4: Jablka oloupeme a nakrájíme. Krok 5: Těsto vlijeme na připravený plech. Na těsto naskládáme jablka. Posypeme je skořicí a cukrem. Krok 6: Buchtu pečeme dorůžova přibližně 15 minut. Krok 7: Před podáváním necháme vychladnout. Moučník můžeme ještě ozdobit např. šlehačkou a ovocem.

Zveřejněno 7. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková buchta ááááá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RGX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková buchta ááááá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RGX

Komentáře (37)

Těsto je nadýchané díky jednomu triků - oddelene žloutky s cukrem uslehate zvlášť, pak pomalu přidáte mouku rozmíchanou s pr do pečiva a nakonec pomalu ručně vmichat sníh z bilku. Jablka raději nakrájet tenčí a pak péči asi 30 min.

Mno, jestli je to na plech,tak asi na nějaký hodně malý. Já tu buchtu měla skoro průhlednou, při přípravě na plechu klasických rozměrů. Příště dvojitá dávka a jablek aspoň ještě o jedno více ❤️

Chutnalo, ale přišlo mi to až moc prosté.. :-)

Po přečtení komentářů jsem váhala jestli ji mám zkusit, ale ten název mě dostal ????, tak jsem vyzkoušela. Povedla se na jedničku ????, výborná, jemná, nadýchaná, vysoká. Jakoby bublanina. Přidávám foto ????

Zdravím, já jsem místo vody dala mléko ;-) a vejce je dobre lehce osolit, sůl naruší bílek a lépe se vyslehaji :-8 A do těsta jsem přidala půlku skorociveho cukru. Pekla jsem tedy cca 30 minut. A musite s ní opatrně, jak je těsto hodně vyslehane při jakémkoliv drcnuti spadne a buchtu můžete vyhodit :-( Za mě přidávám :yes: a možná přidám příště více jablicek. Jinak výborná, vlacna, prostě super buchta <3

Veronika: TAKY SE MI TO STALO :-?

TAK TEDA ŽÁDNÁ SLÁVA... ;-(

Už je v troubě. Myslím, že bude vynikající. jestli se mi podaří, hodím foto a koment, jaká je....

Veronika: to bude tou vodou do vajec.
jakmile je v receptu voda, těsto je nanic

Blanka: Mě se stalo přesně to samé jako vám. Nevím, jestli jsem měla málo našlehaná vejce s cukrem (šlehala jsem je v robotu asi 20 minut), ale těsto jsem měla takové řídké a po upečení slabé, jakoby sražené. A ty vejce tam jsou cítit, ale spíš čichem než na chuť. Taky mi přijde zvláštní hladká mouka, většinou se do buchet dává polohrubá :-).

neregistovaná 11. 9. 2014 13:16
Tak jsem právě dopekla na středně velký plech, dala jsem jablek více,ale těsto je takové ,,obláčkové,, nevím jak to nazvat:) paní na fotce to má jako by tam měla fakt dole těsto, ale já to mám to nízké a takové jak pěnu ale je to upečené. tak zkusím příště do dortové formy?

Buchta se povedla. Je taková strašně jemná, ale nadýchaná.. výborná! :yes:
:-p :-K

super dala jsem tam jeste navrh posypku ulne super

Je vyborna,a jeste k tomu zakysana smetana a je to fakt mnamka :yes:

Radyna:PL=polévková lžíce,ČL = čajová ,někdy se říká kávová lžička(KL):-*

Prosím Vás, co je to to PL a ČL??? nějak tomu nerozumím, jsem začátečník. Dík

Blanka:Není možné, že jste málo našlahala vejce s cukrem? Nebo velikostí plechu? Autorka uvádí na velký plech dvojitou dávku.

dělala jsem ji přesně podle receptu a vůbec se mě nepovedla ani mě nevyběhla !:-(Mám z toho slabou placku a dou tam cítit hodně vajíčka ,neví ,kde jsem udělala chybu!:-(

žádná sláva

superní všem moc chutnala a už se dělá znovu :-)) :yes:

jablíčko 10. 12. 2012 19:07
Buchta je výborná. :yes: Dala jsem o něco více jablek, většinu z nich jsem nastrouhala. Nahoru jsem buchtu "zamřížkovala" čokoládovou polevou. Se šlehačkou byla skvělá. Příště bych ale dala jablek ještě víc a cukru by stačilo méně ;-)

tak jsme ji právě vyndali z trouby a vypadá skvěle :-)) recept rychlý a buchta výborná-jen jsem měla strach,že dávám moc jablek a mohlo jich být klidně víc :-8 dávám palec :yes:

Tom:
Já to dělám všechno šlehačem, ale mouku zašlehávám na pomalý chod. Pokud to tam zamícháš ručně, tak se taky nic nestane. :-);-)

Když mám vše našlehané a přidávám mouku, tak se to taky šlehá šlehačem nebo míchá ručně?

Zrovna se mi šlehají vejce s cukrem a už se moc těším, až bude buchta hotová a ochutnám. Receptík je jednoduchý, ale přitom lákavý... tak uvidíme :-))):-K

:yes:

Míšo, Ancule - jsem moc ráda, že vám chutnalo a děkuji za krásnou fotku.;-)

Bezvadně rychlá.. :) teď ji mám v troubě, až se upeče hodím fotku ;) a posílám bodík :yes:

Buchta jednoduchá,výborná:yes::yes::yes:
U nás nevydrží ani půl dne:-D

aaa (neregistrovaný/á) - PRášek DO PEČiva ;-)..neboli PDP, kypřík...můžeš potkat řadu výrazů...

Tématické fráze:
jablkova buchta, buchta s jablky, rychla buchta s jablky, rychlá buchta z jablek, jablková buchta na plech, buchty z jablek, buchta na plech s jablky, rychlá buchta na plech s jablky, jablková buchta super, rychla jablkova buchta, buchty s jablky recept, jablkové buchty, jabkova buchta, buchty s jablky, buchta z jablek, recepty na buchty z jablek, recept na jablkovou buchtu, buchta s jabkama, výborná jablková buchta, výborná jablková buchta

Suroviny:
vejce, cukr, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, jablko, skořice mletá, cukr, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu