Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč po francouzsku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 942 kJ /
2 854 kcal
Bílkoviny65,42 g
Tuky143,74 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 503 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy321,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si uděláme těsto, mouku, máslo, cukr, vejce a sůl. Zpracujeme do hroudy, kterou dáme do igelitové folie a aspoň na hodinu ho dáme odpočinout do lednice. Krok 2: Mezi tím si uděláme náplň, že v míse prošleháme vejce se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem, solamylem a zázvorem. Krok 3: Pak si formu vytřeme olejem, dáme těsto a pěkně ho namačkáme po celé formě a u stěn dáme výš, aby vznikla miska a náplň nám nevytekla a vylijeme jí po celé ploše. Navrch dáme pokrájené ovoce, broskve na měsíčky a vyskládáme na náplň. Pokud budeme dávat mleté ořechy, tak je smícháme s cukrem a toho dáme jak máme rádi sladké podle sebe.

Zveřejněno 13. 12. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Koláč jsem upekla dnes pozdě odpoledne a už je tam jenom 1/3 ! Chuť je taková trochu dortová.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč po francouzsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zXr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč po francouzsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

to vypadá dobře

Přečetla jsem recept, vše doma na něj mám, bude-li se mi chtít, tak ho brzy udělám ;-):-K+6:yes:

Ten zázvor se mi tam moc líbí:-!:-p

:-p:yes:

Hezký:yes: - ten zázvor v tom musí být zajímavý:-)

Tématické fráze:
tvarohový koláč s jablky po francouzsku, francouzky třešňovy kolač, bublanina po francouzku, olejovo praskovy kolac, francouzký boruvkovy kolač, francouzky rebarborovy kolac, jablkový koláč po francouzsku, ovocný drobenkovy koláč po francouzku, koláč po francousku, svestkovy koláč po francouzsku, bublanina po francozuzsku, bublanina po francouzsku, pudinkové řezy za studena francouzky, borůvkový koláč francouzký, oprava sraženého tvarohového krému, francouzsko citronovy kolac, po francouzsku, tvrohovy kolac s jablky po francouzsku

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, sůl, vejce, cukr moučkový, zázvor čerstvý, škrob, smetana zakysaná, cukr vanilkový, ovoce, ořechy mleté, cukr moučkový, olej

Přidat fotografie receptu