Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

NiikolQa

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 1,5l

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 146 kJ /
3 859 kcal
Bílkoviny39,08 g
Tuky45,45 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 276 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy57,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem vyšleháme v mixéru nebo ručním šlehačem do pěny. Krok 2: Přidáme salko a mléko a znovu mixujeme (šleháme). Přilijeme rum a opět mixujeme (šleháme). Krok 3: Nalijeme do lahve a necháme v chladu a temnu několik dní uležet.

TIP: Vaječný likér jako symbol adventu. Jak na jeho přípravu?

Zveřejněno 16. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wv8J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wv8J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:yes::-p:-K

Jak tomu mám rozumět 1/4cukru-když už tam něco píšete,tak aby tomu bylo také rozumět.jiri-polak@centrum.cz

Hledala jsem recept na vaječný koňak:-//našla,ale jsem z něho trochu zmatená...kolik cukru:-?to mléko mně tam taky nesedí,nemělo to být jedno neslazené a jedno salko:-?
Nikolko doplň,prosím...nechci prudit,ale to jsou důležité informace;-)

Já dávám 6žloutků, 2kondenzovaná slazená mléka. 1kondenzované neslazené a 1/2lt rumu, 1vanilkový cukr, toť vše. Je z toho 1,5lt vaječňáku;-):-p. Ale samozřejmě receptů je vícero.

tejaja: teri, ty suroviny a množství fakt musí upřesnit autorka, snad se ozve.

Prosím, aké obe plechovky Salko, keď v surovinách je napísaná 1 plechovka?

Opravený názov, tak, aby bol zrozumiteľný. Suroviny opraviť neviem, nepoznám presné množstvo, ktoré mala autorka na mysli. Podľa mňa je štvrť až pol litra rumu dosť podstatný rozdiel. :-8

A nemohol by to niekto opraviť? Nedá sa na to dívať...

1974andrea: Ty brďo, já si to musím někde opsat!!:-))

lomačka:
...já mám na 6 žloutků + 200g cukru + 1 ml. slazené + 1 ml. neslazené + 1 vanilka + 250 ml rum a je toho cca 1 litr
(mléko = asi 400g jestlisenepletu:-))

ještě je tam napsáno 1/4 mouč.coukru, ale kolik ???

casino:I já dávám tatra mléko neslazené :-)

To asi nebude stačit jenom smíchat:-O:-O

1974andrea:
Není hloupý jen název...
Sice jsem to takto nezkoušel, ale ověřený postup je takový, že žloutka se třou (šlehají) s cukrem do pěny!
Mám podobný rcp, ale vedle SALKA tam místo mléka dávám kondenzované mléko NESLAZENÉ.
Nicméně, líbí se mi, že autor tím napájí i děti:-))

Pokud chceme uvést název jako cizí slovo, mělo by tam být Eiercognac, takhle je to , s prominutím, hloupost.;-)

Tématické fráze:
vaječný koňak, recept na vajecny konak, aerkoňak, vaječný koňak babiččin, vaječný vaječný koňak, vaječný koňak ze salka, recept vajecny konak, aer konak, vaječný koňak recept, vaječný koňak ze salka a mléka, vaječný koňak bez žloutků, recept na aerkonak, vaječný koňak bez mléka, vaječný koňak z mléka, vaječný koňak top recepty, vaječný koňak ze salka recept, vaječný vaječný likér, vaječný koňak z kondenzovaného mléka, domácí aerkonak, vaječný koňak 8 zloutku

Suroviny:
žloutek, cukr, salko, cukr vanilkový, mléko, rum

Přidat fotografie receptu