Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ježečci s mandlovým bříškem bez lepku, mléka a vajec

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 232 kJ /
2 446 kcal
Bílkoviny26,00 g
Tuky113,20 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 222 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy321,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Krok 2: Z těsta odebereme malý kousek, do kterého zabalíme celou mandli. Krok 3: Vyválíme oválek a na jedné straně ho protáhneme mírně špičky jako čumáček. Pokládáme na papír vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 10 minut. Krok 4: Po vychladnutí máčíme zadečky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Krok 5: Párátkem omočeným do čokoládové polevy nakreslíme očička a čumáček.

Zveřejněno 21. 12. 2013

Poznámka autorky petram

Ježečci jsou zde již několikrát, přidávám tedy i bezlepkovou variantu.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ježečci s mandlovým bříškem bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMAR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ježečci s mandlovým bříškem bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMAR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
ježečci z mandlového těsta, vajicka z mandloveho testa

Suroviny:
mouka bezlepková, škrob, cukr moučkový, tuk stella, xanthan, mandle loupané, čokoláda hořká, tuk ztužený, kokos

Přidat fotografie receptu