Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra s penízovkou sametonohou a kořením Adobado

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie404 kJ /
96 kcal
Bílkoviny3,78 g
Tuky0,37 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme dorůžova na měsíčky nakrájenou cibuli, na ní pak očištěné a na laloky nakrájená játra. Krok 2: Ty osmahneme, promícháváme, posypeme česnekem, kořením Adobado, rozmarýnovými lístečky a po chvíli přihodíme na kousky nakrájenou penízovku či jiné houby. Krok 3: Za stálého promíchávání zalijeme vodou, té dáme tolik, kolik budeme chtít šťávy, podusíme, nakonec osolíme a zalijeme malinkým množstvím vody s rozpuštěným solamylem a převaříme.

Zveřejněno 25. 12. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Po obdržení Rojíkova koření, jsem měla touhu hned nějaké vyzkoušet a k těm játrům a houbám se mi hned líbilo Adobado, neboť má houbovou chuť s uzenou vůní. Měli jsme to před týdnem, ale tu dobrou chuť si budu pamatovat a vůni v celé kuchyni také!

Podávala jsem s mírně opečenými bramborami na česneku, dobrá bude i rýže.

Penízovka sametonohá je výborná houba, která roste celou zimu na kmenech určitých stromů, mě na smutečních vrbách v zahradě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra s penízovkou sametonohou a kořením Adobado

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAEo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra s penízovkou sametonohou a kořením Adobado

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAEo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-D:-)):yes::yes:

BIBI určitě to byla dobrůtka:yes::yes::yes:

super:yes:

cekrops: Co takhle pan Rozsíval:-?:-D:yes:

Bibinka : a to doslova "k nezaplacení" . . . . . :-)

cekrops:Víťo, tak něco takového by bylo k nezaplacení:-D:-D:-D

Jana Remkova:Jani jo, Adobado je suprový koření a ta vůůůůně:yes: můžeš použít jiné houby, třeba žampiony....

Nedávno jsem taky našel v lese penízovku...Zasadil jsem si ji do qvětináče a od té chvíle nemušám chodit do práce...peníze stačí jen zklízet ! .... No ale pokud ji někdo chce dát do jídla , tak . . . ;-)

Jojo, Jani, taky tě zaujalo ADOBADO?;-). No, ale tu penízovku nemám:-S

Penízovky v lese nerozpoznávám, ale jatýrka mám moc ráda a posílám 3. bodík :yes:

:yes:Jani,no konečně:-D:-D:-D:-D:-D Já sbírám Penízovku sametonohou na Jírovci.Není jí tam nikdy moc,ale do bramboračky vždy stačí:-K:-K:-K A je léčivá možná víc ,než Hlíva ústřičná:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí játra s penízovkou, drůbeží játra, recepty na drubezi jatra., jídla s penízovkou, drůbeží játra recepty, smažená penízovka, recepty z penízovek, krůtí játra na houbách, recepty z drubezich jater, recept na drubeží játra, drůbeží játra recept, recept penízovka smažená, recept s houbou penízovkou, kuřecí játra s houbam, mleté maso s penízovkou, recept penizovka¨, kuřecí játra adobado, penízovka v kuchyni, vařeni s penizovkou

Suroviny:
játra drůbeží, cibule, houby, česnek sušený, koření adobado, rozmarýn, pepř drcený, olej olivový, solamyl, sůl

Přidat fotografie receptu