Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutrie (králík) pečená v marinádě

S nutrií se u nás na talířích často nesetkáme, a je to škoda, protože její maso je velmi jemné a dietní. Naložená v této chuťově vyvážené marinádě a pečená v troubě chutná výtečně. Pokud neseženete nutrii, lze stejně připravit o něco méně šťavnatého králíka.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby marinování

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 044 kJ /
1 205 kcal
Bílkoviny6,47 g
Tuky110,19 g
Vláknina15,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,87 g
Sůl9,60 g
Sacharidy43,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule a česnek oloupeme, pokrájíme a smícháme s ostatními surovinami na marinádu, do které naložíme naporcované, osolené maso. Krok 2: Uložíme i s pekáčkem přes noc do lednice. Krok 3: Naložené maso dáme zakryté péct i s marinádou na 210 °C, po 30-40 minutách odkryjeme a dopečeme při teplotě 170-180 °C. Každá trouba ale peče jinak, dejte pozor na vysušení.

Zveřejněno 6. 1. 2014

Poznámka autorky cathleen

Nutrií nás podarovala sestra, receptem na marinádu zas náš dodavatel králíků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nutrie (králík) pečená v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NjWL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nutrie (králík) pečená v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NjWL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

zuzi777a: to mám radost, Zuzi! A děkuji za foto :-K

Pověsti nelhaly!:-8 Bylo to opravdu výborné!

renakle: díky! :-) :-K

Opravdu výborné.

Báječné...doporučuji;-)

Petra: děkuji :-K těší mě, že chutnala!

Špicová marináda,dá se i jenom s bramborem,všichni si moc na nutrii pochutnali je to lepší než ji péct s búčkem a taky jistě zdravější:-p:-p:-p:-p:-p:yes:

Tak ta nutrie (jak píšu nižejc) k nám dorazila až teď.

Zkusil jsem ji podle tohoto rcp: http://www.toprecepty.cz/recept/9618-hovezi-na-div...
Před mančaftem jsem prosicher prohodil, že to byl králík velký jako malé prase (3,5 kg bez hlavy a ocasu);-)
To maso bylo opravdu fantastické:yes::yes::yes: Myslím, že kdybych řekl, že je to spárkatá, tak mi to taky sezobli...:-D
Už mám zamluvené další hlodavečky...

Jaroslava Janouskova 1. 10. 2014 20:11
Nutrii mam v mrazaku asi 3hodiny a byla jsem zvedava na jiny recept nez mam vzity tak zkusim tenhle zda se ze by mohl chutnat dam vedet vysledek:-D

jana matalova: :-) to mě těší, Jani.

jana matalova 30. 9. 2014 11:31
přítel střelil v sobotu nutrii,v neděli jsem ji naložila podle vašeho receptu.Dnes jsem ji upekla a byla vynikající,můžu jen doporučit

casino:Já tu nutrii tenkrát dostala taky s hlavou a děti,tenkrát byli ještě malí, se mě ptali, jestli ten kocour, co ho peču, bude obědu. Zrovna u nás byla sousedka ,taková Keliška,myslela jsem,že se hanbou propadnu,po čase vyšlo najevo,že je poslal tatínek a ohromně se bavil.Ale děti když dostali porci na talíř,jako by měli halušku v krku,asi viděli fakt kočku.:-D

Moc hezky připraveno:-*Já bych si na této dobrotě pochutnala:-p:yes:

casino: švagor, chovateľ nutrií ich mäso bežne pridával do klobás - bravčových. Tým pádom zvýšil podiel tučnejšieho mäsa - bôčik a pod. Boli skvelé, od mäsa nutrií trochu tmavšie sfarbené.

Pěkný recept, krásně opečené:-púplně láká:-p+:yes:

Je to asi 3 roky,tak jsem měla vyhlédnuté řeznictví v Praze,kde nutrie prodávali běžně,tak vím,že je to kvalitní dietní masínko.:-pAle od té doby marně vyhlížím a už jí nemívají,škoda:-(
Receptík se mi líbí:-p+:yes:

právě mám v ledničce jednoho ušáka tak stvořím marinádu a zítra si určitě pošušňáme :-p:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Bosana:
Snažím se nepsat sem dopředu, že něco budu dělat:-(( Až udělám, tak se pochlubím:-)) Ale náhodou mám objednané dva macky (doufám, že budou i s hlavou a macci či mačky to nebudou:-)) za měsíc by měli mít po 3,5kg čisté váhy. Už se těším, co na to řekne mančaft...

Bosana: mi připomněla...
Taky jsem do výchovného ústavu přinesl na svačinku klobásu... Až mi ji spolužačky "sežraly", tak jsem se zeptal, jak jim hlodaveček chutnal... Málem jsem tehdy přišel o život a svou životní lásku... :-))

Je to dietní lahůdka a nemá to chybu +bodík 8.
Taky jsem už 2x dělal když jsem nutrii dostal od kámoše co ji pěstuje pro jednu nemocnici jako speciální zdravou dietu.

Tak ted jsem si recept opsala a určitě vyzkouším s králíkem;-):yes:

tak tohle jsme opravdu ještě nechovali,ale jedla jsem ji,na prumce nosila kámoška svačiny a měla salámek a tak jsme měnily sváče,pak jsem ji dostala a udělala jako králíka,ale jen slaninka a upéct to bylo taky dobré. Vyzkouším s kralíčím.Bodík poslán, uložen a už se těším:yes:

:-)) Když jsem byla malá, na vesnici byla nutrie běžně k sehnání , hodně lidí ji chovalo pro kožešiny . Dneska opravdu nevím , kde bych ji koupila. Moc krásný recept :yes: Tak asi zkusím králíka , toho mají v Globusu :-D:yes:

:-):-p:yes:

Ivi, když jsem dělávala v nemocnici, dělali tam nutrie velmi často, hlavně na diety a pěstovali si je sami. Protože mi maso chutnalo, máš jí krásně zlatou a dávám ti 4.:yes:

magdalenka: jj, víš že si matně vybavuju, že ten soused je choval kvůli kožešině? Maso pak rozdával. měl jich fakt hodně.

no to věřím, že jste si pochutnali:yes::-D ale pro mě jsou nutrie opravdu nedostatkové zboží, dřív bývaly běžně v prodeji, no nic, králíček bude také vynikající;-)

Mne nutria tiež nevadí, kedysi švagor choval nutrie kvôli kožušine, takže nás mäsom často obdaril. Len som veľmi nemusela vidieť tie zvieratká za živa...na tanieri to už bolo len normálne chutné mäso.:yes:

Já jsem nutrii jedla jednou, v nemocnici. Chutnala mi. Věřím, že i králík v této úpravě bude dobrý :-p

Já nutrie jedla dost často v dětství, soused měl velkochov přímo. Je to příjemně nasládlé masíčko, které je ale velice dobře kombinovatelné, od té doby jsem nutrii nejedla, ale furt si umím chuť představit ;-);-):-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
nutrie recept, nutrie recepty, recepty z nutrie, recept na nutrii, nutrie, recepty z masa nutrie, recept nutrie, nutrie recepty na zelenině, recepty nutrie, pečená nutrie na zelenině, příprava nutrie, recepty na nutrii, jak upéct nutrií, recept z nutrie, nutrie na česneku, maso z nutrie, nutrie na zelenině, úprava nutrie, recept na pečenou nutrii, nutrie priprava

Suroviny:
nutrie, sůl, voda, olej, pepř, sůl, paprika sušená sladká, kečup sladký, hořčice plnotučná, česnek, cibule

Přidat fotografie receptu