Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Exotická dušená krkovička

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie414 kJ /
99 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky11,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Alespoň den předem si naložíme sušené švestky do portského vína...stačí deci vína na balíček sušených a vypeckovaných švestek. Zbytek vína můžete ochutnávat při vaření receptu. Krok 2: Plátky krkovice nařízneme, aby se nám okraje nezkroutily...já jsem si větší pláty rozřízla ještě napůl. Krok 3: Maso osolíme a opepříme - prsty vklepeme sůl a pepř do masa. Krok 4: Poté pláty masa potřeme dijonskou hořčicí a dáme maso zprudka opéct po obou stranách na rozpálenou pánev s olejem. Krok 5: Takto opečené maso vyndáme na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou slaninu a nakrájené švestky naložené v portském víně - lehce osmahneme. Maso položíme zpět na pánev, podlijeme trochou vody, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme. Podléváme vodou, aby se nám maso nepřichytlo. Až je maso měkoučké, opět ho vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem. Krkovičku vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s rýží, knedlíkem, nebo bramborem.

Zveřejněno 7. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Exotická dušená krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1q33

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Exotická dušená krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1q33

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

krkovička jako víno:yes::-D

To musela být krásně navinulá chuť,mňam:-pMáš to Haničko mňamkové:-p:yes:

Coleta:původně jsem to chtěla pojmenovat - pikantní pepřová dušená krkovička na švestkách a portském víně - ...ale to se mi zdálo krapet dlouhé;-)ale kdo má trochu fantazie,a chce....:-* tak v tom tu exotiku prostě uvidí...:-K

Jo:yes: kombinace švestka-portské-masíčko, to si představit dovedu:-p aby ta představa byla přímé živá, nalila jsem si porto:-))

recept je určitě dobrý, jen nerozumín co je exotického na švestkách a vínu:-D

:yes::yes::-p:-p:-p,uložím si...máš bodík

:-p:-p:-p:yes:

Vypadá to opravdu exoticky;-):-p:yes:

Tématické fráze:
dušená krkovička, dušená krkovice, krkovička na švestkách, krkovicka dušená, dusena krkovice s rýží, dušená krkovička recepty, dusena krkovicka s ryzi, krkovice dušená na víně, recept dušená krkovice, krkovice s rýží, recept na dusenou krkovici, krkovička s rýží recepty, susena krkovicka, dusena krkovice na vine, dušená krkovička na víně, krkovice s rýží recept, dusena krkovice s knedlíkem, krkovice dušená, dušena krkovice, recepz krkovička s rýží

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, hořčice dijonská, sůl, koření čtyři pepře, slanina, švestky

Přidat fotografie receptu