Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 482 kJ /
593 kcal
Bílkoviny4,32 g
Tuky1,58 g
Vláknina5,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy44,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky. Krok 2: Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně přes noc. Krok 3: Maso ve víně zkřehne a pak nevyžaduje tak dlouhou tepelnou úpravu. Krok 4: V pánvi s vysokým okrajem nebo kastrolu rozpálíme olej, vložíme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, nasekanou papričku, bylinky a smažíme pozorně, aby se bylinky ani česnek nepřipálily, bylo by to hořké. Žlučníkáři a nepřátelé česneku dají česnek jen rozpůlený a po opečení vyjmou. Pak vložíme okapané kousky masa, opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo, zalijeme zbylým vínem, osolíme a dusíme doměkka. Krok 5: V průběhu procesu kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme vínem. Ke konci dušení přihodíme olivy. Krok 6: K měkkému masu nalijeme ocet, rozpálíme sporák na nejvyšší stupeň a prudce tekutinu odpaříme, králík tím chytne i barvičku. Krok 7: Na dně kastrolu zbyde jen zahoustlý voňavý sosík. Komu by se nedařilo, může dát králíka osmahnout do trouby, jen aby chytl barvu. Krok 8: Podáváme nejlépe s křupavým bílým chlebem, ale mohou být i brambory nebo rýže.

Zveřejněno 7. 1. 2014

Poznámka autorky zizala

Vařila jsem podle knihy Evy Rýznerové Říkal jsi ti amo

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xKx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xKx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Marie Svarcova: Děkuji:-K

:-)<3:yes:pěkný recept a krásné foto :yes::yes::-K

Taky zkusím. už nevím, iak je upravovat.:-K

Moc hezky připraveno:-K:-p:yes:

No, to je nádhera, polykám tady, černé olivy, chlebík, hmm, mňamka;-):-K

maris: :-)) Já vařím pořád, jen teď se víc prezentuju :-8;-)

Děkuju všem za pochvalu fotky, vyřídím dceři :-K

Jaruško, Ty jsi se poslední dobou nějak do toho vaření obula;-):-))
Máš to krásné - králíčka i fotky:-):yes::yes:+

Určitě moc dobré:yes::yes: a krásná fotka:yes:;-)

Vyzkouším, inspirativní

Krásná a velmi lákavá fotka. Já bych si to také dala s bílým chlebem a těmi černými olivami.:-p:-p:-p

Já mám na pátek slíbené 2 domácí macíky, tak budu vybírat. Tohle se mi líbí :-p:-p:yes::yes:

Krásně upravený králík a krásné foto:yes::yes:+

Tématické fráze:
králík po myslivecku, kuchynska uprava kralika, jak pripravit kralika pro zlucnikare, úprava králika, kralik maso po myslivecku, králík po myslivecku, králík po po myslivecku, recepty-kuchyňská úprava z králíka, úprava králíka-recept, jeleni po myslivecku, kralik po myslivsku, jak upravit masi z divočáka, králik po myslivecku recept, králík na vine po myslivecku, králík pomyslivecku, králík na po myslivecku, recept králík po myslivecku, recepty na kuchyňskou úpravu králíka, vepřové po lesnicku myslivecku, recept na kralik po myslivecku

Suroviny:
králík, česnek, olej olivový, paprika kozí roh pálivá, bobkový list, šalvěj sušená, rozmarýn sušený, víno bílé suché, sůl, olivy černé, ocet vinný bílý

Přidat fotografie receptu