Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 482 kJ / 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,32 g |
Tuky | 1,58 g |
Vláknina | 5,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky.
Krok 2: Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně přes noc.
Krok 3: Maso ve víně zkřehne a pak nevyžaduje tak dlouhou tepelnou úpravu.
Krok 4: V pánvi s vysokým okrajem nebo kastrolu rozpálíme olej, vložíme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, nasekanou papričku, bylinky a smažíme pozorně, aby se bylinky ani česnek nepřipálily, bylo by to hořké. Žlučníkáři a nepřátelé česneku dají česnek jen rozpůlený a po opečení vyjmou. Pak vložíme okapané kousky masa, opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo, zalijeme zbylým vínem, osolíme a dusíme doměkka.
Krok 5: V průběhu procesu kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme vínem. Ke konci dušení přihodíme olivy.
Krok 6: K měkkému masu nalijeme ocet, rozpálíme sporák na nejvyšší stupeň a prudce tekutinu odpaříme, králík tím chytne i barvičku.
Krok 7: Na dně kastrolu zbyde jen zahoustlý voňavý sosík. Komu by se nedařilo, může dát králíka osmahnout do trouby, jen aby chytl barvu.
Krok 8: Podáváme nejlépe s křupavým bílým chlebem, ale mohou být i brambory nebo rýže.
Zveřejněno 7. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xKx
Moje poznámka
Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xKx
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 40 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 6 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 7 hodinami
Tématické fráze:
králík po myslivecku,
kuchynska uprava kralika,
jak pripravit kralika pro zlucnikare,
úprava králika,
kralik maso po myslivecku,
králík po myslivecku,
králík po po myslivecku,
recepty-kuchyňská úprava z králíka,
úprava králíka-recept,
jeleni po myslivecku,
kralik po myslivsku,
jak upravit masi z divočáka,
králik po myslivecku recept,
králík na vine po myslivecku,
králík pomyslivecku,
králík na po myslivecku,
recept králík po myslivecku,
recepty na kuchyňskou úpravu králíka,
vepřové po lesnicku myslivecku,
recept na kralik po myslivecku
Suroviny:
králík,
česnek,
olej olivový,
paprika kozí roh pálivá,
bobkový list,
šalvěj sušená,
rozmarýn sušený,
víno bílé suché,
sůl,
olivy černé,
ocet vinný bílý
Komentáře (12)