Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavá rýže se šafránem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

arrefeena

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 189 kJ /
1 001 kcal
Bílkoviny16,83 g
Tuky31,80 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,02 g
Sacharidy159,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ni nepřijde řada. Krok 2: Na středním ohni rozehřejte hrnec s tlustým dnem a poté přidejte ghee. Přidejte kardamomy, hřebíčky a pepře a restujte 1 minutu. Přidejte rýži a restujte jí další 2 minuty. Krok 3: Přidejte sůl, šafrán, vodu do směsi rýže a snižte plamen. Zaklopte hrnec a nechte rýži 20 minut podusit, dokud se nevyvaří všechna voda. Krok 4: Přendejte rýži do velké ohřáté mísy a servírujte ji horkou.

Zveřejněno 9. 1. 2014

Poznámka autorky arrefeena

Recept na indickou Pilau Rice

Na fotkách je dvojitá porce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavá rýže se šafránem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAXl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavá rýže se šafránem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAXl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
safranova ryze, recepty se safranem, rýže na šafránu, recepty s šafránem, safran do ryze, vonava ryze, priprava ryze se safranem, šafran ryze, šafrán a ryze, jak vařit se šafránem, co uvařit se safranem, recept na pilau, recepty ze šafranem, rýže voňavá, priprava rize basmati, rýže pilau recept, rize se safranem, indická rýže s nudlemi, vařená rýže voňavá, šafrán do z rýže

Suroviny:
rýže basmati, ghee, kardamom, koření hřebíček, pepř černý, sůl, šafrán, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu