Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí medailonky v jogurtovo-česnekovém kabátku s adžikou

Křehké a jemné hovězí maso s vůní česneku je skvělý oběd i báječná večeře pro rodinu i blízké. A jak udělat z kousku hovězího delikátní záležitost? Naložte ho a upečte podle tohoto jednoduchého receptu.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Terushaaaa Terushaaaa

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 65 min + doba odležení masa přes noc

85 min (20 min příprava + 65 min tepelná úprava, + doba odležení masa přes noc)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 657 kJ /
874 kcal
Bílkoviny136,19 g
Tuky17,93 g
Vláknina6,18 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 632 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy41,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plec si nakrájíme asi na centimetrové plátky, naklepeme a nasolíme. Krok 2: Česnek prolisujeme a potřeme jím plátky masa. Krok 3: Potom střídavě skládáme do zavíratelné misky plátky masa, které jednotlivě potřeme jogurtem a posypeme adžikou. Takto namarinované maso dáme uležet nejlépe přes noc do lednice. Krok 4: Když máme maso uleželé připravíme si pánev a zapékací pekáč a mezitím si necháme vyhřát troubu na 180 °C. Krok 5: Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme jednotlivé medailonky po obou stranách asi 5 minut. Krok 6: Opečené maso vložíme do pekáčku, polijeme veškerým zbytkem marinády a pečeme ve vyhřáté troubě asi třičtvrtě hodiny až hodinu, pěkně do změknutí masa.

Zveřejněno 9. 1. 2014

Poznámka autorky Terushaaaa

Jako přílohu můžeme zvolit prakticky cokoliv, na co má kdo chuť. Já k tomu udělala hranolky a na druhý den k tomu do práce rýži a bylo to taky výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí medailonky v jogurtovo-česnekovém kabátku s adžikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RnB0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí medailonky v jogurtovo-česnekovém kabátku s adžikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RnB0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

mijula: Od toho jsou komentáře, aby mohli mít lidé případné připomínky. A každý autor jde s receptem tzv. s kůží na trh, musí počítat s tím, že ne každému se bude líbit ;-)

mijula: Máte pravdu, někteří tu komentují téměř vše negativně a chtějí si na tom asi honit ego nebo nevím...(tím nenarážím ničím na casina, který se jen zeptal...) ale pravda každý je zvyklý na to svoje, ale kdybychom někdy neexperimentovali, tak by to byla nuda :-);-)

vypadá to dobře, určitě zkusím...za poslední dobu mi příjde , že dávat nějaký nový recept je za trest...každý k tomu má nějaké připomínky. Prostě člověk dá dvůj recept, o který se podělí s ostatními a ano, je jasné, že každý jsme zvyklý dělat to jinak a podle sebe. Ale v tom případě nechápu, proč se někdo dívá na recepty, když ve finále to stejně udělá podle sebe a jídlo má vždycky stejné.:-//

Nepřu se, jen podotýkám, že proti prskání tuku užívám rovné sítko. Já už bych to zase nepekl, protože bych to zlikvidoval opražené a na pečení už by nedošlo.:yes::-)):-)):-D

Nevím na čem smažíte, ale já měla po opékání sporák čistý. A proč nejdříve opékám? Maso chytne pěknou kůrčičku a mě pak chutná více. Nevím jestli to má na to vliv ale přijde mi, že ano :-)

No, pokud budu prudce opékat maso bez otření jogurtové marinády, tak bych tedy nechtěl čistit sporák...:-))
A proč vůbec maso opékat před pečením v troubě?:-O

Tématické fráze:
hovezi medajlonky, medailonky z hoveziho masa, sítko proti prskání tuku, medailonky z hovězího, hovezi plec medailonky, hovězí kulatá plec recept, recepty s adžikou, maso v jogurtovo kabatku, hovezi medajlonky recept, hovězího masa marináda na medailonky, hovězí medajlonky recepty, jak dělat medailonky z hovězího, hovezi medailonky s hranolkami, hovězí ohanka recepty, medajlonky z kulaté plece, hovezi v jogurtu, hovězí maso v jogurtu, hovězí medailonky v troubě, veprove medailonky v jogurtu, nejlepsi cesnekove medailonky

Suroviny:
plec hovězí kulatá, jogurt bílý, česnek, koření adžika, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu