Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolky na česneku a tymiánu

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 314 kJ /
553 kcal
Bílkoviny3,18 g
Tuky39,51 g
Vláknina4,96 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 763 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy44,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchlé a okapané na cedníku. Krok 2: Na vyšší pánvi rozpálíme kousek másla s kapkou oleje, přihodíme česnek, necháme chvilku opékat, pak fazolky, lžičku tymiánu. Krok 3: Když začnou fazolky měknout, tj. cca po 7 min., osolíme je, promícháme, zastříkneme sojovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.

Je dobré jako zeleninová příloha ke grilovanému nebo podobně upravenému masu, i jako samostatné jídlo.

Posypala jsem je hrstí strouhaného parmazánu - znalci italské kuchyně ať prominou kombinaci tohoto sýra a sojovky :)))

Můžete posypat i na proužky nakrájenou, osmaženou a osušenou anglickou slaninou nebo parmskou šunkou

Zveřejněno 10. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na česneku a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yVQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na česneku a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yVQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

To je nejlepší recept s fazolkami, který jsem kdy jedla. Za mne vynikajícíííí!!!! :yes:

Fazolky jsem nejedla kupu let,az jsem si nakonec zalozila i zahon a zkousim jim prijit na chut. Ovsem toto. Mnamozni. Wow.:yes:

Dneska jsem je udělala ke kuřecímu a bramborám a byly výborné!!! :yes:

:yes:

:yes: fazolky na česneku dělávám někdy i se špetkou skořice

hosta::-D;-)

Jana Remkova: ty jsi ale mlsný rychlík:yes::-D

Přidávám foto a velkou pochvalu. Bylo to skvělé!!!:-)

Fazolky miluji v jakékoli úpravě a toto musí být moc dobré:yes::yes:+18

Jituš,líbí se mi složení surovin a vím,že bych si pochutnala:-K:-p:yes:

No to je něco!! Na ty fazolky si začínám zvykat. Já je dělala i s trochou skořice a byly skvělé, takže proč ne med, že jo??:-p

Fazolky jsou moje oblíbené a tyto musím určitě vyzkoušet:-O:yes::yes:

:-8:-8 pardon "Pavlovovův reflex" tam mělo být.:-*;-):-//

:-O:-O:-ONo teda po zkouknutí fota u tohoto skvělého rcp. se u mě dostavil "Pavlovův reflex"- to je dobrůtka , fazolky také můžu na jakýkoliv způsob, ale kousíček maska by u toho také nezaškodil / nevadí - každopádně máš bodíka za tento skvělý rcp./:yes::yes:

Udělám:-!:yes::-!Boduju:yes:

Tématické fráze:
fazolky na tymiánu, fazolky na medu, fazolky s medem, fazolky na česneku, zelené fazolky po čínsku, zelene fazolky s medem, zelene fazolky na medu, zelené fazolky na tymiánu, fazolky po čínsku, fazolky s na česneku, fazolky recept, fazolove lusky s medem, fazolky se slaninou a medem, zelené fazolky na medu a tymianu, zelené fazolové lusky na tymiánu, fazolové lusky na timiánu, vegetarianske recepty s tymianem, fazolky s tymiánem a medem, zelene fazolky s tymianem, mrazene fazolky na cesneku

Suroviny:
máslo, olej, česnek, fazolky mražené, sůl, tymián čerstvý, omáčka sojová tmavá, med, parmazán

Přidat fotografie receptu