Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí na smetaně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirkacz

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 660 kJ /
2 787 kcal
Bílkoviny213,32 g
Tuky173,46 g
Vláknina28,36 g
Cholesterol 610 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,64 g
Sacharidy48,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí vložíme do pekáče, osolíme, zasypeme pokrájenou zeleninou a kolečky z půlky citrónu. Přidáme koření a proložíme slaninou. To celé zalijeme vínem a dáme do lednice na 1 den marinovat. Krok 2: Po marinování vložíme pekáč do trouby na 180°C na 90 minut. Potom sundáme poklici a necháme ještě 30 minut péct. Poté maso, slaninu, koření a citróny vyndáme a ze zbytku vymixujeme hustý krém, který dle potřeby naředíme vodou. Krok 3: Na závěr dochutíme solí, cukrem, pepřem a citrónem a zjemníme zakysanou smetanou. To vše důkladně promícháme. Podáváme klasicky s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 11. 1. 2014

Poznámka autora jirkacz

K marinování mohu doporučit Rulandské šedé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMJz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMJz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

jinak děkuji všem za body:-):-8

Hrašuľka.Hrašuľka:
:-D:-D:-D musíš ty paroháče nějak přilákat třeba z vedlejší dědiny když u vás nejsou;-):-D

Hrašuľka.Hrašuľka 12. 1. 2014 12:41
Dala by som si, ja to robím takmer identicky.:-p:-p Len ešte uloviť nejakého paroháča :-!
Akurát, že v susedstve sa nič nerisuje :-D:-D:-D
Možno preto, že tu býva väčšina žien - single ;-):-K:-K;-)

Dost dobré:-!:yes::-D:-))

;-):-K:-):yes:

Já bych si moc pochutnala,mňam:-p:yes::-Kale bez vínka;-)to se mi"ekluje"v kombinaci po jakékoli smetanové omáčce:-D

No, mi by určitě chutnalo:-p

zizala: Zweigeltrebe běžně v kaufu nebo albíku, ale raděj skoč do vinotéky,poznala jsem dost velký kvalitativní rozdíl

jirkacz: To víno s německým názvem neznám. Muflona jsem jednou dělala, na způsob skopového, mně to chutnalo, mužovi nikoliv. Těším se na recept ;-)

zizala:
rulandské modré se hodí k srnčímu pro jeho vůní černého rybízu nebo malin s nímž skvěle harmonizuje...z bílých vín pak rulandské bílé třeba pozdní sběr - citát z časopisu Myslivost:-):yes: příště sem dám něco z muflona který čeká v mrazáku k tomu se zase hodí Zweigeltrebe a z bílých Veltlínské zelené:yes:

jirkacz: Rulandské modré je :-p:yes: a uznávám, že tomu srnčímu by slušelo asi nejvíc ;-)

zizala: no k tomuto receptu mi moc červené suché nepasuje ale jinak se k srnčímu hodí třeba Rulandské modré...to není z mé hlavy ale slyšel jsem to od jednoho someliera a ty tu hubu maj pořádně rozmlsanou:-D:-D:-D

Klasika a moc dobrá :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes::yes:

Mňam, dala bych si :-p Jen bych dala přednost vínu červenému suchému ;-)

Tématické fráze:
srnčí na smetaně, srnci maso na smetaně, srnčí na smetaně recept, srnčí na smetaně recepty, recept na srnčí maso, srnčí pajšl, srnčí, srnčí na na smetane, recept srnci na smetane, recepty na srnčí maso, srncinasmetane, recept na srnčí, srnec na smetaně, srnčí nasmetaně, srnčí na smetaně, muflon na smetaně, srnčí hřbet na smetaně, recepty na srnčí na smetaně, snčí na smetaně, top recepty srnčí na smetaně

Suroviny:
maso srnčí, slanina, mrkev, petržel, celer, cibule, citron, jalovec, koření nové koření, pepř, bobkový list, ořech muškátový, tymián, sůl, pepř, cukr, smetana zakysaná, víno bílé

Přidat fotografie receptu