Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 455 kJ /
348 kcal
Bílkoviny11,21 g
Tuky0,84 g
Vláknina23,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy68,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Olej, tymián, rozmarýn, 1 rozdrcený stroužek česneku, kmín a sumac jsem si smíchala v misce. Směsí jsem potřela kuře z obou stran a i pod kůží. Pak jsem jej ještě z obou stran osolila a opepřila. Krok 2: Brambory jsem si omyla, nakrájela na větší kostky a vsypala do pekáče k masu. Cibuli jsem rozkrájela na větší kusy, zbytek palice česneku rozebrala na stroužky (ponechané ve slupce) a to vše jsem přidala do pekáče. Mírně jsem vše ještě osolila, opepřila, promíchala, podlila vodou, navrch jsem poházela pár snítek tymiánu a nechala péct 3/4 hodiny při 190°C. Po půl hodině pečení jsem přidala na větší kostky nakrájenou cuketu. Krok 3: Po 3/4 hodině jsem na 10 minut stehna přesunula na rošt a nechala je trochu opéct i zespoda (není to nutné a prostě se pak bude jen péct ještě těch 10 minut v pekáčku). Pokud se voda hodně odpaří, mohou se brambory ještě mírně dodatečné podlít. Krok 4: Na dresing jsem smíchala všechny ochucovací ingredience. Po vytažení pekáče z trouby jsem si 2/3 brambor s cibulí a cuketou smíchala s cizrnou do toho přidala připravený dresing. Krok 5: Pečený česnek je možno sníst, nechat bokem a namazat na chleba či vyhodit. Jeho účel je v podstatě ochutit a ovonět.

Zveřejněno 14. 1. 2014

Poznámka autorky Kaczik

Sumac jsou usušené a umleté plody škumpy, ale těch jedlých druhů typických pro Střední východ. Příchutí trošku jako citrón, proto je dobrý na maso, ryby, luštěniny nebo do salátů. A jako bonus podporuje trávení, zklidňuje žaludek a zabraňuje průjmům, vaří se z něj čaj při žaludečních potížích. Vím, že v Praze se sehnat dá (já jej dostala darem z Dubaje).

Salát s cizrnou není nutný. Maso se dá jíst i jen s pečenými brambory nasáklými vůněmi a chutěmi s pekáčku. Hořčicovo-kari dresing to spíše udělá lehce pikantní a cizrna je prostě úžasná =).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/01/tymianov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6kE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6kE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Já bych si pochutnala na obojím:-p:yes::yes:

Ten salát je skvělý!!:yes:

Tématické fráze:
sumac, koření sumac, sumac recepty, kuře s bramborovým salátem, kuře s bramborovým salátem, tymiánové pesto, kureci stehna se salatem bramborovym, sumac citronovy, kureci stehna se salatem bramborovym, pepř sumac, sumac citronovy recepty, sumac kore, kořeni sumak, recept sumac, sumac cz, timianove pesto, škumpa salát, škumpa na salát, pecena kureci stehna s bramborovym salatem, tncz nova levné recepty ládi hrušky kuře

Suroviny:
stehno kuřecí, brambory, cuketa, cibule, česnek, olej, tymián čerstvý, rozmarýn, koření sumac, kmín mletý, sůl, pepř, cizrna, hořčice plnotučná, šťáva citronová, koření kari, paprika sušená sladká, med, kmín drcený, pepř

Přidat fotografie receptu