Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levný chléb od Ládi Hrušky

Pečení domácího pečiva je v současnosti velkým trendem. Co může být lepšího než právě upečený, krásně křupavý bochník chleba? Stačí pár surovin, které máme obvykle všichni doma a obyčejný hrnek a pak už je to snadné. Těsto sice déle kyne, ale to čekání se vyplatí.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1 bochník

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 394 kJ /
2 723 kcal
Bílkoviny87,00 g
Tuky15,13 g
Vláknina23,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy548,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako odměrka nám poslouží hrnek o objemu 250 ml. V míse smícháme všechny suché suroviny. Přidáme vodu a promícháme. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Krok 2: Na druhý den těsto vyklopíme na pomoučený vál několikrát ho přehneme přes sebe. Těsto posypeme moukou a necháme ještě cca 1 hodinu kynout. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C. Hrnec, pekáč či jenské sklo vložíme do trouby a necháme nahřát. Nahřátou nádobu vyjmeme z trouby. Vykynuté těsto opatrně vložíme do horké nádoby a přikryjeme poklicí. Pečeme 30 minut. Pak poklici sejmeme a pečeme ještě 20 minut nebo i déle, pokud máme raději tmavší kůrku. Krok 4: Vykynuté těsto můžeme do formy přenést rovnu na pečicím papíře.

TIP: Čím a kdy potírat chléb, aby byl lesklý?

Zveřejněno 15. 1. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Vím, že tady máme hodně podobný chléb bez hnětení. Nenašla jsem však tento chléb, který nás stojí cca 12 kč.

Zdroj http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/lada-hrusk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levný chléb od Ládi Hrušky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5wL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levný chléb od Ládi Hrušky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5wL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (186)

Diskuse u tohoto receptu stojí za přečtení. Dovíte se plno věcí, nejen to, jak se chleba péct nemá, ale i čím se holí manželé některých pekařek anebo jestli se dá mouka a voda odměřit i v kónickém hrnku, nedejbože když je k tomu ještě hranatý.

Misaki: Když se chcete někomu posmívat, měl/a byste to zkusit napsat bez těch hrubek, jinak jste směšný/á Vy.

Paráda, také jsem vždy bojovala s výrobou chleba, ale tento úplně jednoduchý levný receptík se mi povedl napoprvé:-8,Přidala jsem lžíci octa a místo sušeného droždí jsem dala 20g čerstvých kvasnic. Jinak vše podle receptu. Posílám bodík a foto.

Petrassa: Splaskne? :-O Přísahám, že mi se to ještě nikdy nestalo, vždycky vypadá podobně, jako na obrázku. Trošku nerozumím, co znamená "kyne narovno" Já ho dám třeba večer do mísy a na druhý den je mísa plná. Samozřejmě, že když s ním zamíchám, těsto se zmenší, ale v troubě opět naroste. Takže asi neporadím :-(

Zobrazit 4 starší odpovědi

<3

Jitka: Zvrácené?? :-O Nechápu.. Moje děti jsou už dospělé, ale rozhodně jim chutná tenhle chleba víc, než koupený.

Jitka: že negativní komenty jsou většinou anonymní... Co na tomto receptu vidíte špatného pro děti:-? Mouka, voda, sůl, kmín:-? A nebo se musí prudit za každou cenu:-?

Dobrý den. Tímhle krmíte své vlastní děti???? Přijde mi to zvrácené.... Možná i trestné

Jitka: A co vás k tomu vede, prosím?

Zobrazit 2 starší odpovědi

a já dávám hrnek a pul hladké, hrnek žitné a pul hrnku celozrné..chce to tu hladkou trochu umínit..pač ku zdraví nám nepřidává.. jinak je fajnový:-)

MajaV: Tak to mám radost :-)

Tak jsem chlebík taky dneska upekla, je snadný a vynikající, asi zatím nejlepší z receptů na domácí chléb, které jsem kdy zkoušela:yes:

KATERINA:;-)

chleba je vinikajici:-):yes::-))

Cléb není špatný. Manželka jej pekla taky, Jen ta dlouhá příprava na tom docela vadí. Rychlejší je těsto udělat v domácí pekárně a pak na pečícím papíru na plechu upéct v troubě. Pak je to mňamka. Nepovedl se snad jednou a to díky sušeným droždím,mamina preferuje čerstvé :-Kwww.toprecepty.cz

mamča: jednou zkusíš a pak už musíš, co?:-D

je to taková dobrota já ho dělala včera poprvé a musím zas:-):-p

Tématické fráze:
láda hruška recepty, tn.cz recepty láďa hruška, recepty ládi hrušky, tn.cz recept na chleba láďa hruška, tn.cz domácí chléb od hrušky, tn.cz recepty chleba za 12 kč, lada hruska, domácí chleba ládi hrušky, nova recepty ládi hrušky, tn.cz levné recepty domácí chleba, tn.cz levné recepty domácí chleba, chleba podle ládi hrušky, láďa hruška chleba, tn.cz pivní rohlíky ládi hrušky, tn cz hruška recepty, domaci chleb podle ladi hrusky, tn.cz zprávy recept na pečení chleba od hrušky, recepty ladi hrusky chleba, chleba ládi hrušky, tv nova tn cz recepty ládi hrušky

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu