Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

VALAŠSKÉ ZÁVITKY

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Reneels Reneels

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 642 kJ /
631 kcal
Bílkoviny3,55 g
Tuky67,20 g
Vláknina0,08 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 5,03 g
Sůl12,20 g
Sacharidy3,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájené na plátky naklepeme, potřeme hořčicí, posolíme, popepříme. Krok 2: Na pánvici orestujeme špek se slaninou, až to začne zlátnout nasypeme grilovací koření, lehce orestujeme, přidáme zelí a kmín. Krok 3: Na připravené plátky masa rozdělíme hotové kyselé zelí a smotáme do závitků. Krok 4: Na lehce vymazaný pekáč závitky uložíme a pečeme bez podlévání, dokud se nám maso nezatáhne. Až je maso zatáhlé podlejeme a dopečeme. Šťávu můžeme posléze zahustit, ale to už záleží na každém. Vhodná příloha bramborová kaše, brambory.

Zveřejněno 13. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

VALAŠSKÉ ZÁVITKY

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Pv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

VALAŠSKÉ ZÁVITKY

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Pv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Znám jako Záhorácké závitky a z krkovičky s bramborovou kaší jsou
vynikající:yes:

ozaj....

:-p;-):yes:

kde je kysla kapusta, tak to je moj favorit...skoda ze u nas kyslu kapustu mam rada iba ja:-S

Tématické fráze:
valassky zavitek, valasske predkrmy, závitky z kyselého zelí, recept záhorácké závitky, závin z kyselého zelí, valassky veprovy zavitek, vánoční recepty z valašska, vepřové závitky a kyselé zelí, studene předkrmy valašsko, vepřový valašský závitek, valašská kuchyně recepty, záhorácký závitek, valašský závitek recept, záhorácké závitky, jak zahustit kysele zeli, valašske zeli, valašské maso, maso na panvici, valašská krkovice, vepřové závitky v kyselém zelí

Suroviny:
maso, zelí kysané, slanina, špek, hořčice, sůl, pepř, koření grilovací, kmín celý

Přidat fotografie receptu