Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou

Krémové rizoto se může stát základem pro vskutku lahodný pokrm. V tomto případě jej totiž doplníme na másle dušenou hlívou s cibulkou a kořením. Příprava rizota je snadná a rychlá a výsledek potěší vaše chuťové pohárky.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 961 kJ /
1 664 kcal
Bílkoviny28,53 g
Tuky68,37 g
Vláknina23,37 g
Cholesterol 202 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy223,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dvě lžíce másla rozehřejeme, minutku v něm obalíme rýži, přidáme vývar a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby podlijeme. Krok 2: Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme na zbylých dvou lžících másla, přidáme očištěnou a naseknou hlívu spolu s pepřem, kmínem a sušeným česnekem. Po pěti minutách podlijeme dvěma lžícemi vody a dusíme do změknutí hub. Krok 3: Pak přilijeme smetanu, krátce zredukujeme a přidáme k rýži. Krok 4: Houbovou směs vmícháme do hotové rýže a přisypeme petrželovou nať. Krok 5: Na talíři posypeme parmazánem a dozdobíme petrželkou.

TIP: Jak nastrouhat parmazán

Zveřejněno 18. 1. 2014

Poznámka autorky danielle72

Hlívu můžeme nahradit jinými houbami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKKX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKKX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Zdenka1: To jsem moc ráda, Zdeni, děkuji :-K:-K:-K

Právě jsme dojedli:-p a tak honem spěchám s pochvalou a bodíkem:yes:. Místo hlívy jsem použila žampiony. Výborné:yes::-p

Majka8: Taky to tak vidím, Majko, díky ;-) Je to prostě rizoto, které nám chutná:-/

anet:Kde je psáno že toto rizoto je Italské:-?
Vařím s hlívou podobné,přidávám ještě hrášek a všem chutná:-p

do italskeho risota se prece smetana nedava…

vypadá báječně:yes:

Moc povedené Danielko, foto úžasné :yes::yes::-K:-p

:-) To bych si taky dala :-D :yes:

Hlíva je výborná a navíc i léčivá houba:yes:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
rizoto s hlivou ustricnou, rizoto s hlívou, hlíva ústřičná recepty na smetaně, smetanovo houbové rizoto, italské rizoto s hlívou, rizoto s hlívou ústřičnou a hrášek, houbové rizoto z hlívy, rizoto z hlívy, rizoto z hlívy ústřičné, hlíva ustřičná na smetaně, hlivove rizoto, rizoto hlíva, rizoto s houbami a česnekem, hlíva ústřičná recepty rizoto, smetanově houbové rizoto, smetanové rizoto s houbami, italské rizoto s hlívou ústřičnou, smetanove rizoto, hliva rizoto, hlíva ústřičná recept na smetaně

Suroviny:
rýže kulatozrnná, máslo, vývar drůbeží, hlíva ústřičná, cibule, smetana ke šlehání, petrželka, kmín drcený, česnek sušený, sůl, pepř bílý mletý, parmazán

Přidat fotografie receptu