Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka podobná chuti Panettone - Italská vánoční bábovka

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 678 kJ /
2 791 kcal
Bílkoviny60,54 g
Tuky178,68 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 422 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy230,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si do misky připravíme nakrájené ořechy, čokoládu a k tomu si přisypeme rozinky s kandovaným ovocem a posypeme vanilkovým cukrem, rozmícháme. Krok 2: Vejce si prošleháme ve větší míse, přidáme cukr, mouku, olej, vodu a prášek do pečiva, všechno důkladně promícháme, pak přidáme suroviny co jsme si promíchali s vanilkovým cukrem. Krok 3: Nalijeme do vytřené a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 18O°C, když těsto vyskočí, přepneme na 160-165°C a pečeme celkem 45 minut. Horní část můžeme tak od poloviny pečení přikrýt pečícím papírem, aby se nám bábovka nespálila-záleží na troubě, každému peče jinak.

Zveřejněno 18. 1. 2014

Poznámka autorky Bibinka

Pekla jsem jí ve větší koláčové formě, která je vytvarovaná, jako malé bábovky. Bábovka je jemná, nadýchaná a dobrá. Může se dělat také kynutá, bez prášku do pečiva a dát polovinu kostky, nebo celé sušené droždí.

Italové jí dělají převážně na Vánoce, jako my děláme vánočku ale dělají jí i během roku, taky se tam dá koupit spousta druhů těchto bábovek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka podobná chuti Panettone - Italská vánoční bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Evvm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka podobná chuti Panettone - Italská vánoční bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Evvm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Určitě je moc dobrá, složení surovin se mi moc líbí a ukládám a vyzkouším.:yes::yes::yes:

Vy s tím tady naděláte je to něco jako biskupský chlebíček, na formě nezáleží mně jde vždy o chutě, a moc dobře se to tedy nevyklopilo :-((

Bibinka: Neni to nahodou penettone genovese? Ten je opravdu jiny, dela se s jedlou sodou. Je hutny a opravdu zvlastni, hodne trvanlivy, puvodem z Janova, brali si ho namornici na dlouhe cesty po morich. To jedine, co mi napadlo.

bibinka: Muzes mi rici, kde jsi nasla ten recept?

chocolate::-D:-D:-D, to znám:-D a pak mi chodí na čokoládu na vaření:-D

:-K:-)):-DBibinka:Ten můj by chroupal i kostkový cukr..

chocolate:můj čech taky:-D

Jitkas:Jitko, trochu jsem upravila název, i když na krabici bylo napsáno Panettone, pak teda Italové neví, co pečou, já to měla přeložený z němčiny do češtiny....:-O;-)

Bibinka:Zítra to prubnu, můj Američan miluje cokoliv sladkého;-).

chocolate: Lucko a Ivanko, tu určitě udělejte, bude vám zaručeně chutnat, hele taťulda tam nechal 3 kousky na zítra a už pravil, abych jí dělala často, že je moc dobrá;-)

chocotat: Ne,to jste nepsala, spatne jsem to formulovala ja, musela jsem si tzv. "ulevit", Vy s tim nemate nic spolecneho, omlouvam se.

Jitkas:A já jsem někde psala, že budu dělat tu jedinou a pravou a že tohle je panettone?
Kdybyste mě občas sledovala tak víte, že já zrovna pochlebovač nejsem;-) a nikomu do zadele nelezu.

chocolat: Panettone to neni ani nahodou, ale babovka bude urcite mooc dobra. Jen bych chtela dodat, ze je tady spousta vynikajicich receptu, jen mi trochu(vlastne hodne) mrzi, kdyz se zamenuje koza s vozem. Kdyz jsem byla mala a rikala, ze je to jedno, moji rodice mi oponovali slovy:" Ne, neni to jedno, je to dvoji",....asi tak.

Já taky vyzkouším na další víkend, mne se líbí složení receptu, vypadá to skvěle a chutně, jako bábovku zkusím, určitě dobrotka to je;-):-p:yes:

A já ji asi zítra prubnu, možná ne panettone, ale fajnovou bábovku od Bibinky:-K.Bod je tam...

Udelat panettone je strasne slozita vec, cathleen by to umela vysvetlit urcite lepe, ale zakladem je biga (kvasnicova) a druhym komponentem je polish. Figl je tedy v tom, ze se musi dat dohromady tyto dva komponenty a postupne pridavat mouku a vejce. Mouka se pridava po malych davkach a nakonec se prida maslo a vsechno kandovane ovoce. Celkem se vse zadelava asi ctyrikrat, mezi tim testo musi vzdy znova vykynout, praktiCky to trva 36hodin, zalezi na teplote (mela by byt v zaveru kolem 30°C), jen tak pro informaci na 1kg mouky prijde 6zloutku a 5celych valec. Rozhodne je nezbytny kuchynsky robot, rucne je to skoro nemozne zvladnout. Bibinka, buchticka bude urcite dobra, panettone to rozhodne neni.

1974andrea:
Je to tak, jak píšete... Italky prý nejsou špatné kuchty, a domácí pečení má v It. docela tradici, ale neznám tam nikoho (což samozřejmě není směrodatné) kdo by Panettone pekl doma. Pro pekaře je to před Vánoci záhul, ale především žně:-))

No, pokud nechcete zavdat příčinu k mezinárodnímu incidentu, pak změňte název rcp:-!
Název "Panettone - Italská vánoční bábovka" sám o sobě nelže:-)) ale toto zde má s panetone společný akorát ten název:-((

Já jsem ji nikdy teda nedělala, ale našla jsem tohle, dokonce 6 etap přípravy, docela časově náročné;-) http://www.youtube.com/watch?v=aEA1Zpeaqg8

Tahle bábovka je určitě moc dobrá:-p, ale není to panettone ani omylem. Panettone neexistuje bez másla, droždí a musí dlouho a pomalu kynout, tím je jedinečná. Ten tvar bych Ti odpustila, sehnat formu na panettone není jednoduché, taky ji nemám. Ale proti názvu si dovolím důrazně protestovat :-8 Panettone totiž není bábovka, ale sladký chléb.

Tématické fráze:
italská vánoční buchta, panetone, italská buchta, recept na italskou babovku, vánoční italská buchta, panatone, italské buchty, buchta panettone, bábovka panetone, italska buchta vanocni, recept panetone, panetone recept, italske panetone, panettone koupit, recept na panetone, italská vánoční kynutá buchta, panne tone, italska vanocka, italské vánoční buchta, vanocni pannetone

Suroviny:
vejce, mouka hladká, voda, olej, prášek do pečiva, cukr vanilkový, rozinky, ovoce kandované, ořechy, čokoláda, tuk

Přidat fotografie receptu