Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cmunda po kaplicku

Cmunda po kaplicku, alias bramborák plněný uzeným masem, je oblíbené staroslovenské jídlo. Tradičně se peklo na plotně, nasucho nebo na sádle, a patřilo mezi jídla chudých. Nyní už si ho může dopřát každý a s přípravou není až tak moc práce.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 957 kJ /
1 424 kcal
Bílkoviny103,40 g
Tuky31,20 g
Vláknina17,24 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 2,86 g
Sůl6,54 g
Sacharidy174,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Přidáme horké mléko, rozetřený česnek, vejce, mouku, sůl, pepř, rozemnutou majoránku a vše smícháme. Krok 3: Uzené maso nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, lžící klademe bramborové těsto, na něj položíme plátek masa a znovu bramborové těsto. Krok 5: Smažíme zvolna po obou stranách. Krok 6: Podáváme s dušeným zelím.

TIP: Jak uvařit chutné zelí?

Zveřejněno 14. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cmunda po kaplicku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xN2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cmunda po kaplicku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xN2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Úplně cítím tu báječnou chuť a nezaměnitelnou vůni. Co nejdříve je znovu uděláme 😊

kedlubna: nech brouka žít...

Uvařeno dnes k obědu, vylepšila jsem bramborak přidáním domácích skvarku, dělala jsem jej na sadle, uzené a kyselé zelí - prostě mnamka :yes:.

Týna:500g brambor,100-120g mouky,3 stroužky česneku.Upravím recept :-K

Nevíte někdo prosím v jakém poměru jsou suroviny do bramboráku ?

Dara:Zelí je kysané...:-K:-K:-K,pokud budeš vařit,přeji úspěch :-8

Prosim Vas,to zeli ma byt jake?Kysane neb hlavkove?Dekuji

super konečně skutečná cmunda po Kaplicku:yes:nedávno sem si jí objednal místo cmundy po Kaplicku sem dostal bramboráčky (samozřejmě polotovar) se zelím a uzeným:-S pan vrchní a posléze pan kuchař nějak neuměli nebo nechtěli pochopit že cmunda po Kaplicku je prostě něco jinýho :-D

Dělám to i tak, že usmažím větší bramborák, dám do něj uzené a přeložím na půlku, posypu sýrem a dám zapéct.:-p:yes:

:-pbramborák-cmunda- je staroslovenské jídlo,které se peklo na sucho na plotně na každém stavení, jelikož to bylo jídlo chudých, jako třeba Pizza na Sicilii-peklo se a jedlo co dala zahrádka. Místo masa se vymazal pekáč sádlem a bramborové těsto se po nalití upeklo jako sekaná.Je jenom na každým jak si tu ňamku proloží a upraví.:yes:pro milovníky slaného, je dobré do těsta nastrouhatNIVU a nebo rozmačkat syrečky.Jsou 2 druhy bramboráků-solo pico a nebo s uzeninou. To ostatní je na každým jak s toho udělá bramborovou Pizzu ,což je něštěstí, ale každý co má rád:-*

prostě bramborák:-D :)

:yes: +13

Znám a taky děláváme. Vynikající!:-p:-p Bodíka ode mne si rozdělte všechny, co jste přidaly ty úúúžasné fotky!:yes::-))

Je to moc dobré jídlo :-!:yes:

Ona je to taky dobrotka,chutná asi každému :-p:-p:-D

Tématické fráze:
bramborak po kaplicku, jak se dělá cmunda, kynutá cmunda v troubě, cmunda se zelím, kynutá cmunda, bramboraky po kaplicku, bramborová cmunda, staročeská cmunda, kaplicky bramborak, smunda, kachní roláda, babicovy dobroty kachní roláda, cmunda v troubě, cmunda s uzeným, cmunda na plech, bramborak cmunda, cmunda do pekáče, bramborák po kaplicku recept, bramborak recept, cmunda na pekáč

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, česnek, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, majoránka, maso uzené, olej

Přidat fotografie receptu