Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vykosťování kuřete od zad - fotopostup

Vykostit kuře může být pro někoho opravdu fuška. Existuje víc postupů a návodů. S tímto návodem můžeme vykostit kuře od jeho zádové části a získat tak dokonalý plát třeba na masovou roládu. S přiloženým fotopostupem si poradí každý.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Postup při vykosťování může být dvojí. Můžeme začít od prsou nebo od zad, tím dostaneme úhlednější plát masa, přičemž nejvíc masa z prsou je uprostřed. Krok 2: Kuře položíme prsy dolů, nařízneme kůži na zádech shora dolů a postupným odřezáváním dlouhým tenkým nožem oddělujeme maso i s kůží od kostry (postup viz fotogalerie). Krok 3: Z kostí končetin oškrabeme maso a kosti opatrně vykroutíme. Když dojdeme k prsní části, začneme totéž provádět zrcadlově. Krok 4: Po rozložení maso z prsou seřízneme tam, kde je moc vysoké a doplníme jím místa, kde je masa méně. Krok 5: Ze zbylé kostry můžeme připravit vývar.

TIP: Kuřecí skelet lze použít nejen na polévku

Zveřejněno 20. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vykosťování kuřete od zad - fotopostup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMVB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vykosťování kuřete od zad - fotopostup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMVB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Tady je to v pohybu. Taky od zad, včetně zabalení kuřete z nádivkou. Anglickému komentáři není nutno rozumět (ale neuškodí). Obraz je dost návodný.
Vyzkoušel jsem i s kachnou a s křepelkami. Vždy se osvědčilo:
https://youtu.be/Ku5p1CcGn70

Doubravka 26. 1. 2014 17:18
Tak takhle už to dělám hodně let a taky myslím, že je to lepší. V prostřed je hodně masa a hlavně ve mi tam neprořízne, jak se občas stane při vykošťování od prsou.:-D

Jarina: Tak to mám radost, díky a blahopřeju k úspěchu ;-):yes:

Děkuji za podrobný postup. Právě jsem teď dovykostila kuře dle vašeho návodu a super. Snad poprvé budu mít pěknou roládu.:yes::yes::-))

maria:
Kdybyste skrzevá vaše nechutenství nebyla líná, tak jste dole potkala odkaz na vííídeo...:-))
Chlapec na něm má sice poněkud "tulení ruce", ale pro názornost je to dobrá pomůcka:yes:

maria: Na třetí fotce je vidět, jaká část křídel - to první zalomení - se odřezává. Ze zbytku odškrábu maso a kost vytáhnu. Stehna je lépe odříznout v části, kde jsou připojena k páteři a po rozložení plátu z vnitřní strany naříznout a vyjmout kost. Lépe se s tím manipuluje. Fotky dodám, až budu roládu dělat.

Nemám chuť čítať komentáre a skúsenosti účastníkov, chcem sa opýtať autora, ako sa vykosťujú krídla, kde ich treba odrezať-napr. na polievku-a vôbec si neviem predstaviť, ako sa vykosťujú stehná. Škoda, že ste tam nedali foto aj z tohto kroku.
Pekný deň, maria

Děkuji všem za milé komentáře. Pamatujte: je to jen otázka chuti se do toho pustit a trpělivosti ;-) netřeba se bát :-8 a žádný učený z nebe nespadl :-))
Přeju, ať se to všem podaří :-K

No fajn, kuře vykosťovat neumím a ani jsem nikdy nepochopila žádný návod jak na to :-D, takže tenhle šikovný foto postup musím odměnit bodem. Pokusím se to zkusit, ale moc si nevěřím, že se mi to povede :-D:-D

Moc pěkný návod:yes::yes:

No panečku, to jsem ještě nedělala. To se může hodit;-):yes:
Teda ve finále to vypadá, jakoby toho ptáčka něco přejelo:-D ale pak ta roládička:-p do zlatova vypečená:-p:yes:

krásně vyhnané kosti:yes::-D já vykošťuji vždy od prsou, ale vyzkouším i podle tebe od zad;-)

Bibinka:
Nechat tady

zizala: Jarko, dělám úplně stejně. Myslela bych si, že by to mělo být v jiné rubrice, třeba ostatní, nebo pro začátečníky. Přece jenom to není recept, ale nevadí, už je tam vykosťování od Výbušné.;-)

casino: Milý Casino, je to o šikovnosti, mě se to nikdy nestalo.;-)

rozmarynaH:
Ba ne, není to jedno. Jedno je kolečko u tr...:-))
U tohoto způsobu je menší riziko protržení kuřecího kožichu, jak se občas u hřbetu rádo dálo:-)):-((
No a plát jako řešeto, na balení např. nádivky, není to pravé ořechové, že? :-))

Vykosťovat kuře od zad jsem ještě nezkoušela, dělám vždy od břicha. Ale ono je to jedno. Příště zkusím podle tebe. Je to trošku práce, ale ten plát masa za to stojí:-K +11

Také to tak dělám už léta:-K:-K:yes:

nergistrovavý 20. 1. 2014 21:13

zizala: Uložila som si to, snáď sa mi to podarí:yes:

pipre: Aj Tvoje vídeo som si uložila

pipre: On si to usnadnil tím, že ty končetiny vypreparovává zvlášť, to je dobrý nápad, má víc prostoru k manipulaci s masem :yes:

Já jsem zatím kuře vykosťovala podobně jako Jarka, ale loni jsem dostala emailem jiný postup a ten se dá také zvládnout. Chce to ale sílu v prstech :-) http://www.youtube.com/watch?v=HED59690JCM:yes::yes:+4

Tedy to je dílo :yes:, ale k tomu já potřebuji ty ruce, které to udělají:-O, ale díky , snad to s pomocí "boží" někdy zvládnu, ale jsem ráda za postup :yes:, také mám uloženo a budu studovat :yes:, opravdu, děkuji za radu :yes:

Uloženo:yes::yes::yes::yes:

Krásná práce:yes:, já jsem poprvé vykosťovala podle návodu vybusné.

Tématické fráze:
vykosťování kuřete, jak se vykosťuje kuře, vykoštování kuřete na roládu, jak se vikoštuje kuře, vykosťování kuřete video, jak se vykosťuje kuře na roládu, vykostění kuřete video, jak se vykostuje kure, vykosťování drůbeže, vykosťování kuřat, videa vykosťování kuřete na roládu, vykoštování kuře, vykoštování kuřecích stehen, vykostovíní kuřete, jakse vykosťuje kuře, jak vykostit kuře, kuře v kožichu, vykoštování, vykostění kuřete, jak vykostit kuřecí stehna video

Suroviny:
kuře

Přidat fotografie receptu