Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované kuře pod cihlou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 460 kJ /
2 022 kcal
Bílkoviny328,00 g
Tuky74,04 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 2,78 g
Sůl6,96 g
Sacharidy9,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Prsa po obou stranách posypte solí, černým pepřem, pálivou paprikou, česnekem a rozmarýnem a vmasírujte vše prsty do masa. Krok 2: Rozložte prsa do skleněné misky a zalijte citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nechte marinovat v ledničce 30-60 minut. Během této doby maso několikrát obraťte. Krok 3: Nastavte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Pokud používáte plynový gril, umístěte okapané dřevěné lupínky do udícího boxu (pokud je jím gril vybaven) nebo můžete zakoupit některý udící box z naší nabídky. Krok 4: U grilu na dřevěné uhlí vhoďte okapané lupínky přímo na žhavé uhlíky. Grilovací rošt očistěte kartáčem a potřete ho rostlinným olejem. Umístěte kuřecí prsa na grilovací rošt, všechny ve stejném směru, např. v úhlu 45 stupňů k mřížce roštu. Krok 5: Na maso položte zabalené cihly v alobalu nebo některou z našich grilovacích žehliček, určených přímo pro tento recept. Zatížením dosáhnete nejen výraznějšího otisku mřížky roštu, ale maso si hlavně uchová svoji šťavnatost. Krok 6: Grilovat můžete se zavřeným poklopem grilu nebo bez něj, můžete si tak regulovat intenzitu vůně kouře, kterou bude maso mít (zavřený poklop = větší intenzita vůně kouře). Krok 7: Grilujte prsa, až jsou úplně propečená, tj. 4 až 6 minut z každé strany. V půlce grilování z každé strany otočte prsa o 90°C, abyste vytvořili atraktivní otisk mřížky roštu. Krok 8: Maso by mělo být v nejsilnější části na dotek pevné, pak je úplně propečené. Přendejte kuřecí prsa na talíř a podávejte.

Zveřejněno 23. 1. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované kuře pod cihlou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wqk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované kuře pod cihlou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wqk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Jestli vám došly nápady na recepty na grilování, mohu doporučit tento www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/drubez-na-grilu/hamburger-s-trhanym-masem/.

Cihel není nikdy dost! :-D Ale jinak je toto italská záležitost. To není můj výmysl. Hledejte ve vyhledávačích "pollo al mattone"

Tomáši, asi rozšířím svůj kuchyňský arzenál (štípačky, kombinačky, vyměnitelné šroubováky atd..) i o jednu poctivou českou cihlu:-O. Ale nápad je to dobrý a rozhodně vyzkouším:yes::yes:

Ano,spousty...;-)

Adresu na video, uvedenou v poznámce, dávám jako rozklikávací:
http://www.youtube.com/watch?v=Gk5LXEzs-2k
:-p Tome, děláš mi chutě. Krásné fotky, perfektní popis - to si zaslouží bodík.
Dáváš sem samé rcp na grilování - že Ty prodáváš grily ?

Videorecept ke shlédnutí je na tomto odkazu www.youtube.com/watch?v=Gk5LXEzs-2k

Maso je opravdu nádherné:-p:-K:yes:

To masíčko vypadá skvěle:-p:yes:

Tématické fráze:
kuře na cihle, kuřecí pod cihlou, kuře na grilu v alobalu, kuřecí prsa pod cihlou, gril z cihel, grilování na plynovém grilu recepty, kuře pod cihlou video, grilovane kure v alobalu, grilovací cihly, gril na kuřata na dřevěné uhlí, kuchar koura, kuře na plynovém grilu videorecepty, grilovane kure na dřevěném uhlí, grilované kuřecí v alobalu, kuřecí prsa grilu pod cihlou, kuře pečené pod cihlou, grilovane kuře na grilu v alobalu, pecene kure na cihle, kuře cihla, gril na kuře uhlí

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl mořská, pepř černý, paprika sušená pálivá, česnek, rozmarýn čerstvý, šťáva citronová, olej olivový, sýr,

Přidat fotografie receptu