Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 200 kJ / 1 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,60 g |
Tuky | 132,61 g |
Vláknina | 16,10 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 30,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z telecí kýty nakrájíme 4 plátky, rozklepeme je na co nejtenčí řízky a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky. Do porcelánové mísy, která má přibližně stejný průměr jako plátky masa, rozložíme pětinu množství cibule, česneku, celého pepře a lístků petrželové natě. Na to položíme řízek a zakryjeme další částí cibule, česneku...ad. Takto pokračujeme - poslední vrstvu tvoří opět cibule a česnek. Zakryjeme mikrotenovou fólií a pořádně stlačíme (můžeme i něčím zatížit). Mísu uložíme do druhého dne v ledničce.
Krok 2: Druhý den vyndáme z ledničky minimálně hodinu před tepelnou úpravou.
Hladkou mouku smícháme s bílým pepřem a vejce rozšleháme se smetanou. Plátky masa očistíme od cibule, česneku, petrželky i pepře a zakapeme citrónem. Obalujeme v mouce, vejcích a strouhance a jeden po druhém smažíme v dobře rozpálené směsi sádla, oleje a másla.
Podáváme s jednoduchým bramborovým salátem.
Hladkou mouku smícháme s bílým pepřem a vejce rozšleháme se smetanou. Plátky masa očistíme od cibule, česneku, petrželky i pepře a zakapeme citrónem. Obalujeme v mouce, vejcích a strouhance a jeden po druhém smažíme v dobře rozpálené směsi sádla, oleje a másla.
Podáváme s jednoduchým bramborovým salátem.
Zveřejněno 24. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prešporské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5BE
Moje poznámka
Prešporské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5BE
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 50 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 22 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 25 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Tématické fráze:
řízky,
bratislavský řízek,
řízky na česneku,
telecí kýta řízek,
presporsky rizek,
v čem obalit řízky,
v jaké mouce obalit řízky,
bratislavske rizky,
prešporské kuře,
telecí řízek z kýty,
telecí rizky,
telecí řízek,
prešporská šnicla,
bretislavske rizky,
prešporský smažený řízek se salátem,
videnaky bramborový salát,
vídeňský řízek originál,
co s řízky,
plachutta bramborový salát,
jídla c.k.mocnářství
Suroviny:
kýta telecí,
cibule,
česnek,
nať petrželová,
pepř celý,
šťáva citronová,
mouka hladká,
pepř bílý mletý,
vejce,
smetana ke šlehání,
strouhanka,
olej,
máslo,
sádlo
Komentáře (37)