Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 350 kJ / 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,57 g |
Tuky | 12,29 g |
Vláknina | 7,58 g |
Cholesterol | 413 mg |
Sodík | 489 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 29,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jsem si rozkrojila na kousky potřebné velikosti. Měla jsem 2 větší plátky a pár menších.
Krok 2: Bylinky jsem si trochu nakrájela a smíchala se strouhanou Gran Moravií a strouhankou. V jednom hlubším talíři jsem si rozkvedlala vejce a do jiného si nachystala hladkou mouku.
Krok 3: Mírně osolené a opepřené maso jsem obalila v mouce, vejci a nakonec ve strouhance (sýr je slaný, tudíž není třeba solit přespříliš).
Krok 4: Dala jej na rošt, který jsem položila na plech (možno pekáč) a při 200°C stupních pekla cca 20 minut (popř. dozlatova a do křupava, hlavně nepřipálit).
Krok 5: Pokud mi zůstalo vajíčko, smíchala jsem jej se zbytkem ochucené strouhanky, příp. přidala trochu obyčejné a udělala jsem placičky, které jsem opekla spolu s masem.
Krok 6: Na másle jsem si osmahla nakrájenou cibulku, přidala omytý špenát a pod pokličkou nechala chvilku podusit. Nakonec jsem špenát mírně osolila a přidala česnek.
Krok 7: Maso jsem servírovala na porci špenátu a s bramborem.
Zveřejněno 25. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwRo
Moje poznámka
Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwRo
Nejnovější recepty
Losos s černou čočkou
Přidáno před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 7 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 11 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 1 hodinou
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 1 hodinou
Cukroví - plněné ořechy
renias před 2 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 5 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 6 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 9 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 10 hodinami
Tématické fráze:
kuřeci prsa se špenátem,
kureci prsa spenat,
co k dušenému špenátu,
kuřecí prsa na spenatu,
kuřecí prso na špenátu,
prsa z moraka,
kureci prso a špenát recept,
krupave kuřecí maso se spenatem,
kuřecí prsa, špenát,
recepty kureci prsa, spenat,
recept kuřecí prsa, špenát,
prsa na spenatu,
recept kuřecí prsa na špenatu,
prsa spenat recept,
recept na moraka,
kuřecí prsa špenát recept,
kuřecí prsa na špenát recept,
kuřecí prsa se špenáte,
prso z moraka recept,
gran moravia
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
sýr gran moravia,
strouhanka,
bazalka čerstvá,
rozmarýn,
tymián,
mouka hladká,
špenát listový,
cibule,
česnek,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (2)