Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky s kapustou a hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 762 kJ /
2 572 kcal
Bílkoviny175,42 g
Tuky139,57 g
Vláknina50,05 g
Cholesterol 902 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,73 g
Sacharidy135,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu nakrájíme na proužky a spaříme horkou vodou. Necháme chvilku a slijeme. Krok 2: V pánvi rozehřejeme sádlo,přidáme jednu nakrájenou cibuli, půl rozetřeného česneku. Necháme zrůžovět, přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, okmínujeme a restujeme asi 7 minut. Hlívu a kapustu necháme vychladnout. Krok 3: Mleté maso dáme do mísy, přidáme koření, vejce, namočené rohlíky v mléce. Krok 4: Dále přidáme druhou nakrájenou cibuli a zbytek rozetřeného česneku. Vše řádně promícháme, nakonec přidáme hlívu a kapustu, znova promícháme a necháme zhruba jednu hodinu v chladu odležet. Krok 5: Z masa tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a zvolna smažíme na oleji. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Zveřejněno 28. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s kapustou a hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Drlk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s kapustou a hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Drlk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Děkuji za komentíky:-K:-K

NADEI:proč ne:-K:-K

Já bych si moc pochutnala:yes::yes:

:yes: karboše vypadají dobře s kapustou bych si dala,ale co kdybych nahradila hlívu směsí lesních hub?Mám jich v mrazáku dost.Posílám bod:-K

Hani, už jsem je taky dělala, jsou dobroučké, dnes také jsem měla hlívu, takže si dovedu představit výslednou chuť:-K;-)

:yes::yes::-pMňam, také dělám, ale s hlívou mne to také ještě nenapadlo. Příště vyzkoušejte trojobal, karbanátky jsou šťavnaté a nejsou tolik nasáklé omastkem a úplně nejlepší jsou z friťáku, nedávám žádný tuk, to mi nikdy nechutnalo. Vyzkoušela jsem jakýkoliv slunečnicový olej-řepkový mi nechutná, smažím na jedničku, nebojte se prosmaží se! Smažím tak i řízky a hlavně z kapra jsou také šťavnaté, žádné podkovy normální asi pěti centimetrové řízky naskládám volně na bok vejdou se mi čtyřia jde to rychleji než na pánvi. Po vychladnutí scedím olej přes nějakou tkaninu (pod tkaninu dám síto). Vymyji nádobu, vysuším, olej naliji zpět do nádoby a je připraven na příště ponechaná houska co spadá na dno, při každém smažení zbytečně rychleji olej přepaluje. Kdo má možnost koupit olej v Rakousku nebo v Německu (kupuji dvou litrové lahve cena je přibližně stejná jako u nás, ale bývá také v akci) po něm mám spadanou housku ve friťáku stále světlou, smažím vždy větší množství masa, většinou ho používám tak třikrát až čtyřikrát. Olej koupený v Česku jsem musela po druhém smažení vylít. Jsou to jen mnou vyzkoušené poznatky, kdo chce může vyzkoušet.

Jéé to dělávala máma, větrné karbošky:-p už jsem neměla, ani nepamatuju:-)

Pochutnala bych si. :-p:yes:

Haničko,krásně šťavnatá a po hlívě voňavá dobrota,mňam:-p:yes::-K

Dělám je taky tak, akorát bez hlívy, ale je to dobrý nápad ji tam přidat. Jo a peču je v troubě, přijde mi to zdravější, než smažený :-)Dávám bod:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
karbanátky s hlívou ustřičnou, hlíva ústřičná recepty, kapusta s hlívou, karbanátky s hlívou, hlíva ústřičná karbanatky, karbanátky z hlívy ústřičné, hliva s kapustou, karbanatky ve fritaku, zdravé recepty z hlívy ústřičné, karbanatky s kapustou, karbenatky z hlivy ustricne, karbanátek z hlívy ústřičné, kapusty mletý řízek, karbanátek s hlívou ústřičnou, hlíva ustřičná- recepty, karbenátky z mletého masa s hlívou ústřičnou, mleté maso s hlivou ůstřičnou, recepty s hlívou ústřičnou, hlíva ústřičná recepty karbanátky, kapustovy karbanatek

Suroviny:
maso mleté, kapusta, hlíva ústřičná, cibule, česnek, rohlík, mléko, koření na mleté maso, sůl, kmín celý, sádlo, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu