Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úhoří špíz

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Úhoře nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, prosolíme, přidáme čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Krok 2: Pak na kolečka nakrájíme rohlíky a na jehlu střídavě napichujeme obě suroviny. Vložíme do pekáčku vytřeného máslem a olejem, dáme přikryté cca na 20 minut zapéci do trouby. Je třeba pohlídat, aby rohlíky nebyly vysušené. Před pečením jsem špízy ještě lehce potřela změklým máslem.

Zveřejněno 29. 1. 2014

Poznámka autorky yanull

Tento recept mi dala kamarádka, má ho od známého rybáře, původně tam z bylinek měla být pouze čerstvá šalvěj. Protože jsem ji neměla, dala jsem grilovací byliny. Myslím , že by toto šlo udělat i z jiné ryby, např. z filetů kapra, ochuceného podle vašich představ. Jen bych ty kousky ještě zakápla olejem, úhoře ne, ten má tuku dost. Příště zkusím, kromě ryby, proložit špíz i cibulí. Omlouvám se za nekvalitní foto, svítilo slunce a je to foceno mobilem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úhoří špíz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDwv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úhoří špíz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDwv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Já měla úhoře jednou v životě (když nepočítám uzeného). Chytil ho syn na Berounce, jen jsme ho hodili na pánev s máslem, protože to bylo na dovolené s karavanem, takže na velké vymýšlení receptu nebyl prostor. Ale moc nám to chutnalo, "prali" jsme se i o to, kdo ožužlá kosti :-D:-8
Přidávám bodík;-)

Coleta: Naprosto souhlasím, je hodně tučný a jak píšeš, žádný zázrak. A kdybych vzala ještě na vědomí jeho cenu, tak už by mi vůbec nechutnal ;-):-)

hanes24:Jiří, tak to máš pravdu, úhoře už jsem dostala zabitého, v igelitce a když jsem ho položila, tak začal "pochodovat" po lince:-O. To bylo něco na mne, hned jsem ho sesunula do dřezu a pak dala na balkon. Porcování byla taky "chuťovka", je hodně slizký a když jsem mu uřízla hlavu, tak na mě otevřel oči. Už ho více domů nechci, mám ráda jiné ryby;-)

Recept bude jistě dobrý, ale pokud mohu doporučit, vyberte si jinou rybu. Ze zvědavosti jsem jí asi před 2 lety koupila, no, zázrak to opravdu není. Je to poměrně hodně tučné, takže je opravdu lépe jej případně upravit do uzené podoby.

Určitě neprohloupíte, když si místo úhoře koupíte candáta. cena stejná a chuť nesrovnatelná

Ještě jsem si vzpomněl, že už byl zabitý a měl uřezanou hlavu a pořád se mrskal a skákal ještě snad hodinu. A dělala ho babička na másle.Chuť už si nepamatuju.:yes::-D

Úhoře jsem nejedl 50 let, myslím, že u nás je ani nemají, zkusím se podívat!:yes:

Daniela B::-)Musím se smát, když mi ten recept kamarádka dávala, tak pan rybář, od něhož to má, pravil, že rohlíky byly lepší než úhoř ;-):-)

Tento recept znám, úhoř je skvělý, ale u nás se pereme i o ty rohlíky :-)), dělám na pánvi nebo na venkovním grilu

Oliva: Ano, dá se sehnat v našich rybárnách ;-)

A já pořád, kdeže máš ten špíz, nedošlo mi, žes ho dala jako extra recept :-8:-O:-D. Já bych asi taky česnek nedala, ale citron a cibuli (červenou) jo. Každopádně asi navštívím místní rybárnu ;-);-):-p:yes::yes:

Jaňulko,já jsem úhoře jedla akorát uzeného,nebo smaženého na másle:-pJezdívali jsme je chytat do Ostrožské Staré Vsi.Ale kde jsou ty staré,dobré časy:-*
Ten Tvůj je moc hezky připravený,ten by mě chutnal určitě také:-K:-p:yes:

:yes::yes::yes:parádička...a já bych právě ani česnek, ani citrón nedávala, a vychutnala bych si samotnou chuť úhoře, která je naprosto úžasná:yes::yes: Už se těším, až nějaké úhoře nachytáme;-):yes:

Kurňa, uhoře jsem ještě nejedla :-D Dá se to chutově přirovnat k nějaké rybě? A je vůbec k sehnání v ČR...?

No česnek určitě nezaškodí, nešetřila bych možná ani citronem:yes:

Tématické fráze:
jak udělat uhoře, porcování úhoře, úhoř špíz, uhoři, jak upravit úhoře, uhor na špízy, ěpízy z úhoře, uhoř s rohlíkem, www recepty z úhoře, kdy se smí chytat úhoři, jak upravit úhoře recept, jak uděl úhoře, co udělat s uhořem recepty, recept jak se dělá úhoř, jak udelat spiz na grilu, jak pripravit uhore na gril, uhorspiz, jak chytat morske uhore, jak udělat úhoře na grilu, smažený úhoř kolečka

Suroviny:
úhoř, bylinky, sůl, rohlík

Přidat fotografie receptu