Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Pštrosí" vejce

Ochutnali jste někdy pštrosí vejce? Delikátní recept, který chutná i vyhlášeným gurmánům. Tato skotská dobrota se hodí jako rychlá večeře se salátem, ale fantasticky chutná také s lehkou bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bobina77

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 813 kJ /
1 628 kcal
Bílkoviny132,08 g
Tuky120,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 846 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme natvrdo 4 vejce. Krok 2: Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme trošku mleté papriky (dle chuti) a 2 celá vejce. Krok 3: Zahustíme strouhankou a promícháme. Krok 4: Touto směsí obalíme celá vařená a oloupaná vejce tak, aby byla celá zabalená. Krok 5: Pak ještě celou kouli lehce obalíme ve strouhance. Krok 6: Vezmeme pekáček, dno vymažeme olejem a do pekáčku dáme hotová pštrosí vejce a pečeme cca 40 minut při 150-170 °C. Krok 7: Podáváme s bramborem, bramborovou kaší apod. Vychladlá pštrosí vejce můžeme podávat i s hořčicí a s chlebem.

TIP: Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 29. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Pštrosí" vejce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlA6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Pštrosí" vejce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlA6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jedno z nejoblíbenějších jídel u nás doma :-* vajíček bylo vždy dosti od slepiček, takže uvnitř "pštrosa" se vylíhl dokonale žlutý žloutek :-8 akorát se nepekla, ale smažila v domácí fritce :)

casino: Skotská vejce, jsou tu v podobných.
Fígl je v tom, vejce uvařit hen tak aby bílek ztuhnul, loupání je peklo, obalit tenkou vrstvou masové směsi a smažit. Ve finále je zloutek ještě polotekuty. A tak to má být.

Eja57:
Vejce ne natvrdo? Tak to neznám;-(
"Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom." Bylo by lze vložit odkaz? Rád bych se přiučil :-)

casino: no...skotske vejce by opravdu nemělo obsahovat vejce natvrdo....
Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom.
Zhlédla jsem dost slovutnych kuchařů....kdo umí umí...vajco opravdu na hniličko, tenká vrstva mletého a rychlá příprava....oloupat toto vejce je cirkusový úkon...

:-K
citronek:
A není to šumák:-)
No, vzhledem k poměrně dlouhé době tepelné úpravy by to možná šlo i ze syrových vajec...
Asi prohnat vejce přes mražák, pak je odskořápkovat, rychle obklíčit fáší a upéci (nejlépe v miskách)
Samozřejmě si dělám srandu, že :-):-D:-K

Pštrosí nebo skotská to je fuk, ale ty vejce nemají být úplně natvrdo uvařená ne? Žloutek musí téct. Jinak dobrý,!

Dneska zkusím :-Q

casino:Mrkla jsem na odkaz a fakt hezká práce...příští týden zrealizuju:-D

iveta:
Myslíte že má hnusnější fotečky než je ta moje VETŘELCOVÝCH VAJEC? No to byste mě potěšila:-D A ještě víc, pokud byste vystoupila z anonymity...
Pouze pro silnější žaludky je ALLIEN ve svém předposlednim vývojovém stadiu k vidění zde http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?imageId=25166...
Ale varoval jsem vás:-)):-)):-))
Vetřelečci se v mém provedení líhnou, oproti receptu, z odskořápkovaných vajec...

Edit:
No vida, iveta byla smazána...

Bývalo občas v dětství, teď pozapomenuto, díky za připomenutí, míval jsem moc rád.:yes::yes::-)):-D

Taky je občas dělávám :yes::-p;-)

Vyzkouším:yes::yes::yes:

Mívali jsme v závodní jídelně;-):yes:

Tématické fráze:
pštrosí vejce, pštrosí vejce recept, recept na pštrosí vejce, pštrosí vejce v troubě, pštrosí vejce z mletého masa, recept pštrosí vejce, recepty pštrosí vejce, mleté maso pštrosí vejce, pštrosí vejce pečené v troubě, recepty z vajec, pstrosi vejce recepty, pečené pštrosí vejce, pštrosí vejce s bramborovou kaší, pštrosí vejce s bramborem, recepty na pštrosí vejce, pstrosy vejce recept, pštrosí vejce pečené, pstosi vejce, pštrosí vejce recept v troubě, příprava pštrosího vejce

Suroviny:
vejce, maso mleté, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu