Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí škvarky

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 801 kJ /
1 626 kcal
Bílkoviny82,00 g
Tuky143,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy1,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety nakrájíme kostky nebo pásky. V míse promícháme s česnekem a necháme odležet. Krok 2: Mezitím si v igelitovém sáčku nebo v míse smícháme hladkou mouku s pepřem, sladkou i pálivou paprikou a trochou soli.

Odležené ryby vložíme do sáčku či mísy a protřepáním obalíme. Krok 3: Zbavíme přebytečné směsi a v rozpáleném sádle osmažíme dozlatova a dokřupava. Krok 4: V sítku necháme okapat od sádla. Přendáme do misky a dosolíme.

Příloha chléb, pivo.....

Zveřejněno 1. 2. 2014

Poznámka autora Jiri V.

Recept koluje mezi rybáři.

Někdo dochucuje grilovacím kořením, kořením na ryby, drceným kmínem.....podle své chuti.

Drobné kostičky se upraží, nevadí konzumaci.

Při použití plevelných ryb dělat raději menší kousky, aby se kostičky spolehlivě upražily.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAxy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAxy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

kapr s kuží nebo bez

tejaja - použití jiných ryb jsem v surovinách neuvedl, neboť kapr je nejčastěji používaná ryba :-K a navíc chutná :-K:-K Málokdo z nerybářů se dostane k jiné rybě. :-K

Jiri V.: Ďakujem, blbo čítam, no...:-8:-D

Zdenka1 - děkuji za bodík a komentář. Jsem rád, že chutnalo.:-K
Takhle zpracujeme i ryby s větším množstvím kostiček.:-K A ještě si pošmáknem na rybách, které mnozí považují za nejedlé.:-K

tejaja - Dá se použít jakákoliv ryba. V poznámce píši ....při použití plevelných ryb......Škvarky dělám i z cejnů. Kousky dělám menší, aby se kostičky upražily a nevadily při jídle.:-K

Akosi mi toto uniklo :-8 Chcem sa spýtať, musí to byť len kapor alebo možno použiť aj inú rybu? ;-)

O víkendu jsem vyzkoušela tvůj recept. Moc jsme si pochutnali:-p:-p, tak posílám pochvalu:yes: a oceňuji dalším bodíkem:yes:. Solila jsem až po usmažení:-):yes:

to je velmi zajímavé a určitě vyzkouším :yes:

Dala bych si s velikou chutí :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Andrea - Určitě se nějaké pivo v Plzni najde :-K:-K Plzeň bez piva :-O to si nedokážu představit:-K

Jiri V.:Jirko, my Plzeňáci tu snad nějaké ještě najdeme :-D

Děkuji za bodíky a komentáře:-K:-K
Andrea - ještě pár kousků zůstalo, škvarky nabídnout můžu, ale pivo došlo :-)):-K

To bych si nabídla:-p:yes:

Jiri V.:Jiří, to musí být dobrota, tak ti aspoň dávám 9.boda:yes:

Jiri V.:Jiří, to musí být dobrota, tak ti aspoň dávám 9.boda:yes:

Tématické fráze:
rybí škvarky z kapra, kapří škvarky recept, skvarky z kapra, kapří škvarky, škvarky z ryb, škvarky s kapra, škvarky z cejna, recept na kapří škvarky, rybiskvarky, škvarky recept, jak udelat skvarky, ribi skvarky, skvarky z cejnu, kapr škvarky, recept na skvarky z kapra, jak udělat škvarky z kapra, jak udělat rybí škvarky, www recepty z tolstolobika, skvarky z kapra recept, rybi skvsarky

Suroviny:
filet z kapra, sádlo, mouka hladká, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu