Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený "netopýr" samotáře Rermora

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Za "vlahé letní noci" si vyjdeme "do skal" a odchytneme tam jednoho netopýra (nejlépe síťkou na akvarijní rybičky). Krok 2: Dáme mu za ušiska a nožem vykosťovákem si z něho připravíme očištěný hřbet i s křidélky-viz foto. Ten posolíme, opepříme, okořeníme směsí Asie (jen trošku, posypeme sezamovými semínky a poklademe hříbky - viz foto. Krok 3: Křidýlka stočíme ke hřbetu a svážeme nití. Krok 4: Vložíme na pekáč s nakrájenou cibulí. Krok 5: Ještě trochu posypeme sezamovými semínky a navrch položíme také cibuli. Pečeme do měkka. Podáváme s kuskusem.

Zveřejněno 8. 2. 2014

Poznámka autora cekrops

PS: Snad každý pochopil že se nejedná o netopýra nýbrž králíka !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený "netopýr" samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xoY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený "netopýr" samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xoY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Byla jsem napnutá když jsem četla název a zároveň jsem si neuměla představit stáhnutého netopíra. a pak když jsem viděla foto tak jsem i uvěřila.supr nápad posílám bodík a prosím už žádné infarktové foto.:-))

tak to je super nápad i název :-D :yes:

To je náhodou výborný nápad:yes:
Těm "křídlům" se říká různě: boky, blány, kůže...
Znám králíkáře, kteří je vyhazují už při kuchání králíka.
Znám hospodyňky, které je dávají vařit společně s hlavou na polévku.
Myslím, že zabalení cemru do netopýřích křídel může tomu nejsuššímu masu z králíka jen prospět:yes:

Princezna : Tóóóž báááť ! Taky si myslím že v dnešní době je třeba trošku toho našeho českého humoru . . . ;-)

Princezna 9. 2. 2014 13:30
A není to vůbec trapné !!! Je to bezva věc s vtipným nápadem.Jde jen o přejícnost a úhel pohledu a hlavně smysl pro humor:-D

Princezna 9. 2. 2014 13:28
Úžasně vtipné,určitě příště vyzkouším, dnes peču pýra:) na divoko :):):) Výborný nápad !!! :):yes::yes::yes::yes::yes:

Olíí Beruška 9. 2. 2014 12:11
Tak jsem se těšila že ochutnám něco jiného. No nic, králík je taky dobrý. Díky za nápad. :yes::-K

Perfektní než jsem to zjistil už jsem byl rozhodnut zajíd do zimoviště (je od nás kousek)a jednoho tam v klidu sebrat.Jinak alespoň nějaké vzrůšo a také to upeču dávám palec nahoru a bodík k tomu:yes:

:-D:-D:-D:-D:-D

cekrops:Víťo ty jsi ďábel:-Omálem jsem při čtení receptu omdlela,netopýr je moje noční můra,ale králíčka můžu:-p

Staci si objednat:
RAGOUT DE ROUSSETTE SAUCE AU VIN
a pride vam krasny netopier :-8
www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g294144-d1498715-Reviews-L_Houstalet_Restaurant-Port_Vila_Efate.html

zuzun: Králíka jsem dostal celého. A jen náhodou jsem ho rozporcoval tak , že vznikl tento "hřbet s křidélky".... No ,,,, nevyužijte toho .............:-*

Ja jsem prilitla na ten nazev...chtela jsem se dovedet jak chutna netopyr...a ono nic! Kralika neskutecne milujeme, takze recept je i tak fantasticky, napln je taky super, co dodat nez ze bod:yes:

HeLiMaDoE 8. 2. 2014 19:40
Ja : Sama jsi trapná ! Mě to přijde vtipné ! :-)

Jestli si autor myslí, že je to vtipné, tak ho zklamu, je to trapné.

Tématické fráze:
netopýr recept, polevka z netopyra, netopýři maso, netopýr maso, netopýr recepty, uzený netopýr, recept na netopýra, kuchání králíka, sušený netopýr, polevka z netopira, jídlo z netopýra, srnci cemr, příprava netopýra recept, cemr z divocaka, netopýr, kuchyně srnčí cemr, recept netopyr na vine, jak udělat netopýra, cemr z králíka, polévka z netopýra foto

Suroviny:
hřbet králičí, hříbky sušené, kuskus, cibule, pepř mletý, koření asie, sůl, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu