Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kimchi - korejský fermentovaný salát

Kimchi je tradiční korejská příloha k jídlu. Jde o pikantní křupavý salát připravený z nakládané a fermentované (kvašené) zeleniny a dalších ingrediencí. Nepodává se jako hlavní jídlo, ale automaticky v misce jako příloha ke každému jídlu.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min Bez doby odložení

20 min (20 min příprava, Bez doby odložení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 797 kJ /
908 kcal
Bílkoviny38,85 g
Tuky9,13 g
Vláknina80,45 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 1,98 g
Sůl3,00 g
Sacharidy128,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí očistíme rozkrojíme podélně na půl a pak ještě každou půlku příčně na čtyři díly. Krok 2: Ty rozebereme na jednotlivé listy. Krok 3: Úplně ty nejsilnější části listů odložíme a necháme si je pro přípravu jiného pokrmu. Krok 4: Ostatní listy vložíme do mísy, zasypeme asi třemi lžícemi soli a zalijeme vodou tak, aby byly potopené. V případě nutnosti zatížíme třeba talířem. Tímto máme na 6 hodin se zelím vystaráno. Krok 5: V mezičase připravíme "zálivku": nastrouháme zázvor i česnek, dáme do misky, přisypeme chilli a přidáme rybí omáčku. Vše promícháme. Krok 6: Po 6 hodinách "slané koupele" by měly být zelné listy již dostatečně změklé. Krok 7: Důkladně je propláchneme studenou vodou a necháme okapat, můžeme i lehce vyždímat. Krok 8: Promícháme je s připravenou zálivkou a natlačíme do vhodné nádoby (zavařovací sklenice, plastová dóza...). Krok 9: Vzduchotěsně uzavřeme a necháme 1-2 dny fermentovat při pokojové teplotě. Krok 10: Poté uložíme do ledničky a vydržíme ještě nejméně dva dny neotvírat a neochutnávat!

TIP: Kvašená zelenina - oblíbené recepty

Zveřejněno 8. 2. 2014

Poznámka autorky Danca

Množství zázvoru, chilli a česneku závisí na chuti, u mého salátu převažuje chuť zázvoru...

Vycházela jsem z tohoto receptu:http://net-destroyer.blog.cz/1110/jak-si-udelat-ki..., ale upravila jsem ho podle svých možností a chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kimchi - korejský fermentovaný salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zqQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kimchi - korejský fermentovaný salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zqQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Super, určitě vyzkouším :-)

Moc pěkná stránka a super recept. Vyzkoušel jsem a salát je vynikající. Škoda, že tady máš tak hrozně Google reklam. To je hrozná otrava..

Super recept! :) Já jsem doteď kupovala kimchi už hotové http://www.asijske-potraviny.eu/novinky-v-sortimen... ale tenhle recept vypadá opravdu dobře. Takže běžím zkusit!

To by mne určitě chutnalo:yes::yes:

Jéééé, zrovna ho dělají "Kluci v akci", takže čtu a sleduju :yes::yes: ahá, tak je trošku jiný ale taky zajímavý ;-)

Paráda :-p:yes: Korejci prý ho zahrabávají do země :-)
A, teprve teď jsem si přečetla přiložený článek, kde se o tom taky píše.
Salát vypadá moc zajímavě, ostřejší saláty můžeme ;-)

Jitkas::-) to je v pořádku...
Zelí vážilo něco málo přes kilo, asi 1,2kg;-). Jsem moc ráda, že ti "mixle" chutnají, tento salát je pikantnější a taky moc dobrý. Byl to můj první pokus a řekla bych, že dopadl velice dobře:-8:-K

Promin, dobre vim, ze jsi Danca!

Dankca: Tvoje Mixle jsou famozni a Kimchi bude urcite tez, mohu se zeptat kolik vazila +- ona hlavka cinskeho zeli, dekuji.

Tématické fráze:
korejské zelí kim či, kimchi kluci v akci, kimči kluci v akci, kim či recept, kluci v akci - salát kimči, kluci v akci kimchi, kim chi recept, kim chi, recept na kim či, salát kim či, kim či, kluci v akci kimči, kim či kluci v akci, kluci v akci salát kimči, jak udělat kimchi, zelí kimchi, kim chi salat, kluci v akci salát kimchi, salat kim chi, kimchi recept kluci v akci

Suroviny:
zelí pekingské, voda, sůl, zázvor čerstvý, česnek, chilli, omáčka rybí

Přidat fotografie receptu