Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filované vepřové palce a smetanové brambory

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 031 kJ /
963 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky75,30 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 93 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy56,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme přípravou smetanových brambor, neboť se déle pečou. Krok 2: Oškrábané brambory nastrouháme na velmi tenké plátky. Dáme si je do větší mísy a přidáme k nim sůl a najemno nasekaný čerstvý rozmarýn. Společně promícháme a následně zalijeme smetanou. Ručně vše poctivě promícháme a to tak, aby nedošlo k tomu, že plátky brambor zůstanou slepené, a smetana se mezi ně nedostane. Krok 3: Když máme vše pečlivě promíchané tak si připravíme pekáč, do kterého na dno vložíme pečicí papír a na něj klademe promíchané bramborové plátky. Vše poté zalijeme zbytkem smetany. Krok 4: Vložíme přikryté do rozehřáté trouby a pečeme na střední stupeň do měkka. Jakmile jsou brambory měkké a smetana vsáknuta do bramborových plátků, odkryjeme a pečeme do zezlátnutí. Krok 5: Vepřové palce si potřeme olivovým olejem a bohatě osolíme a opepříme. Krok 6: Necháme při pokojové teplotě asi 30 minut uležet – mezitím se nám pečou brambory a voní to v kuchyni krásně rozmarýnem. Krok 7: Rozpálíme steakovou pánev a poté vkládáme palce a opékáme ze všech stran cca 10 minut. Krok 8: Otáčíme palce na pánvi a opékáme do zlatova. Poté vložíme palce do alobalu, dobře zabalíme a necháme 5 minut tzv. dojít. Servírujeme „filované“ (nakrájené) a podáváme společně se smetanovými bramborami. Krok 9: Vhodným doplněním chutí je volské oko a domácí tatarská omáčka.

Zveřejněno 9. 2. 2014

Poznámka autora Colombo65

Filování je zkrácený termín pro filírování, což je krájení na řezy, používá se zejména u vařeného, pečeného nebo grilovaného masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filované vepřové palce a smetanové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKx6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filované vepřové palce a smetanové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKx6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-p:yes::-K

opět úžasné papání:yes::-D

senky:Fialové palce by se mně líbily, to se barví kladívkem ne?
Jinak bezvadné jídlo, škoda té fialové barvy!To by bylo něco!
:-D:-)):-D:-)):yes::yes::yes:

Colombo65:Teda to bude mlaskačka,vyrobím s panenky,ale tak hezký jako to máš ty to určo nebude...jestli se zadaří přidám foto,pokuď dovolíš;-)

:yes:,u nás ve Slezsku je filování - plnění něčeho něčím, v nářečí "ponašemu ".Takže poznámka se hodila na objasnění. Jinak krásné foto a určitě lahůdka.

zizala:.... konec panenky co zůstane na kýtě po jejim oddělení;-)

Otto, vepřové palce znám z panenky. Co jsou palce z kýty?

Dalsi dobrotka:-p

Krásné masíčko :yes::yes:
(při prvním čtení jsem se lekla, četla jsem "fialové"-takže bez brýlí na čtení už ani krok :-D:-D)

:yes::yes::-p:-K

Tématické fráze:
vepřové palce, palce z vepřové panenky recept, vepřový palec, veprove palce recept, vepřové palce recepty, filované maso, vepřové plátky s bramborem na smetaně, filírovaní, co je filírovaní, palce z vepřové panenky-recept, vepřový palec recept, recept vepřové palce, vepřové a brambory recept, jak pripravit veprove palce, palce z panenky, top recepty vepřové palce, recept na vepřové palce, vepřové plátky s brambory na smetané, vepřový palec z panenky, palce z vepřové panenky

Suroviny:
palec vepřový, sůl, pepř čtyř barev, olej olivový, brambory, smetana ke šlehání, rozmarýn, máslo

Přidat fotografie receptu