Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangas s pikantním thajským přelivem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 338 kJ /
559 kcal
Bílkoviny74,42 g
Tuky28,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a část zelených částí odložíme stranou na ozdobu. Česnek posekáme nadrobno a zázvor nastrouháme. Krok 2: Zbylou cibulku, česnek i zázvor nasypeme do pánve s rozehřátou kapkou oleje, promícháme a necháme krátce zavadnout. Zakapeme chili a rybí omáčkou a citronovou šťávou. Krok 3: Na takto připravený základ položíme osolené rybí filety, podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme pokličkou a asi 8-10 minut podusíme. Krok 4: Pustí-li ryba hodně vody, můžeme na závěr dušení odkrýt pokličku nebo zahustit l žičkou solamylu rozmíchaného v trošce studené vody.

Zveřejněno 12. 2. 2014

Poznámka autorky petram

Do podobných přidávám recept Jany Remkové, který mi byl inspirací, ale který jsem si natolik pozměnila, že recept raději vkládám samostatně.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas s pikantním thajským přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKk6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas s pikantním thajským přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKk6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dajda: Moc díky za rychlé vyzkoušení. Nám doma také moc chutnalo!

Mám ráda pangasia, ať si o něm říká kdo co chce. Mám ráda sladkokyselou pikantní úpravu masa. Na rybu mi ale tahle kombinace přísad připadala divoká!! Tak jsem to z nedostatku jiné inspirace zkusila hned k obědu, suroviny byly naštěstí po ruce. A nemůzu říct nic jiného než SKVĚLÉ:-! originální a zase něco jiného:-! Rýže s kari mě jako příloha lákala, ale z lenosti jsem si udělala kuskus.

Ten přeliv se mi líbí, mám ráda takové chutě :-p:yes:

Tématické fráze:
tilápie ryba recepty, preliv na filety pangasius, kdy odkrýt jarní cibulky, pangasius po thajsku recept, originální recept na pangase, top recepty thajska pikantni omacka

Suroviny:
pangasius, olej, cibulka jarní, česnek, zázvor čerstvý, šťáva citronová, sůl,

Přidat fotografie receptu