Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 818 kJ /
674 kcal
Bílkoviny24,68 g
Tuky51,56 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,21 g
Sacharidy24,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vále, posypaném hladkou moukou rozválíme listové těsto.
Posypeme strouhankou a na střed těsta navršíme lžící světlý jelítkový prejt, do kterého jsme přidali trochu strouhanky na zahuštění.
Zavineme a okraje zahneme dospodu těsta. Krok 2: Přeneseme na plech, který jsm potřeli studenou vodou.
Závin přetřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem. Krok 3: Pečeme v předem vyhřáté troubě, nejdříve přikryté alobalem na cca 5-7 minut na 180 -200 stupňů a pak již dopečeme bez alobalu dozlatova (zhruba se peče 15–20 minut, na 160-170 stupňů, ale hlídáme)

Zveřejněno 12. 2. 2014

Poznámka autorky varilamyskakas…

Závin je moc chutný a má krásnou barvu, je rychlý k vínu i jen tak, jak teplý, tak studený. Děláváme s masem a zelím, ale tento měl chuť pirožků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDOr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDOr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

"Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem"

varilamyskakasicku:
Vím, jsem horší než svítiplyn...:-8 ale fakt se u vás jitrnicovému prejtu říká světlý jelítkový?:-O

Edit:
Odpovědi se patrně od autorky nedočkám, protože:
"Uživatelský profil je zablokovaný"
Škoda takových autorů...

Máš to moc hezké a jistě i chutné:-p:yes::-K
Ivuš,já jsem kdysi dělala z tmavého,jelítkového prejtu a bylo to moc fajn:-))

No to je nápad, já dostala od kamaráda hromadu prejtu :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Dobrý nápad, vypadá moc chutně:yes:

díky;-)

casino: díky, doplněno:-K

Poté, co se tu ukázal rcp na maso jako prejthttp://www.toprecepty.cz/recept/38226-mlete-maso-j... trochu tápu, co je co:-//
Tady to bude asi jitrnicový prejt, jestlisenepletu, že?:-))
Máte perfektně uvedené časy pečení:yes: ... ale "vyhřátá trouba" může být 150°C, ale taky 250°C Nebylo by lze teplotu pečení poněkud upřesnit?;-)

Tématické fráze:
tncz nova, tncz nova levné recepty ládi hrušky závin, tncz, tncz nova levné recepty ládi hrušky langoše, tncz nova test sýrů, recepty z prejtu s listovým těstem, tncz nova testy potravin, tncz nova test majonézy, tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny, tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny listove testo, tncz nova levné recepty ládi hrušky, tncz nova levné recepty ládi hrušky, tncz nova levné recepty ládi hrušky, tncz langoše do trouby, závin s prejtem, tncz nova limonady test, zavin z prejtu, recept hrušky na listové těsto s přesnic´dávkou, tncz listové těsto, recepty ládi hrušky lístové těsto

Suroviny:
těsto listové, vejce, prejt, strouhanka, kmín drcený, mouka hladká

Přidat fotografie receptu