Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 205 kJ / 9 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,77 g |
Tuky | 533,68 g |
Vláknina | 31,60 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 5,41 g |
Sůl | 11,95 g |
Sacharidy | 788,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme piškot na srdíčka:
Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a střídavě s podmáslím zašleháme do žloutkové směsi. Vylijeme do plechu cca 20 x30 cm, vyloženého pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Necháme vychladnout a vykrájíme vykrajovačkou srdíčka o velikosti asi 7 cm. Krok 2: Připravíme si sušenkový korpus tak, že čokoládové sušenky rozmělníme v robotu a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu natlačíme na dno chlebíčkové formy o vel 10x30cm, kterou jsme si před tím vyložili potravinářskou fólií. Necháme v lednici ztuhnout. Krok 3: Dvě lžíce horké vody zasypeme lžící práškové želatiny a necháme stát. Krémový sýr rozšleháme se smetanou (oboje musí mít pokojovou teplotu) a cukrem v hladkou hmotu, přišleháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu (opatrně, pomalu rozpouštět, při přehřátí se ráda cuckuje!!). Do vodní lázně uložíme i předpřipravenou želatinu, rozpustíme a přišleháme do krému. Krok 4: Na vychladlý sušenkový korpus vylijeme polovinu krémové směsi, do středu uložíme, špičkou dolů, vykrájená srdíčka, pěkně těsně jedno za druhým, aby se mezi ně nedostal krém a zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a uložíme ztuhnout do lednice. Krok 5: Na polevu přivedeme k varu smetanu na šlehání a přidáme nalámanou čokoládu na vaření. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá. Krok 6: Vychlazený a ztuhlý dortík polijeme čokoládovou polevou.
Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a střídavě s podmáslím zašleháme do žloutkové směsi. Vylijeme do plechu cca 20 x30 cm, vyloženého pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Necháme vychladnout a vykrájíme vykrajovačkou srdíčka o velikosti asi 7 cm. Krok 2: Připravíme si sušenkový korpus tak, že čokoládové sušenky rozmělníme v robotu a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu natlačíme na dno chlebíčkové formy o vel 10x30cm, kterou jsme si před tím vyložili potravinářskou fólií. Necháme v lednici ztuhnout. Krok 3: Dvě lžíce horké vody zasypeme lžící práškové želatiny a necháme stát. Krémový sýr rozšleháme se smetanou (oboje musí mít pokojovou teplotu) a cukrem v hladkou hmotu, přišleháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu (opatrně, pomalu rozpouštět, při přehřátí se ráda cuckuje!!). Do vodní lázně uložíme i předpřipravenou želatinu, rozpustíme a přišleháme do krému. Krok 4: Na vychladlý sušenkový korpus vylijeme polovinu krémové směsi, do středu uložíme, špičkou dolů, vykrájená srdíčka, pěkně těsně jedno za druhým, aby se mezi ně nedostal krém a zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a uložíme ztuhnout do lednice. Krok 5: Na polevu přivedeme k varu smetanu na šlehání a přidáme nalámanou čokoládu na vaření. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá. Krok 6: Vychlazený a ztuhlý dortík polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 14. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčkový "cheesecake"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Av3
Moje poznámka
Srdíčkový "cheesecake"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Av3
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 10 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 1 hodinou
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 3 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 5 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 6 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 7 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 7 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 7 hodinami
Tématické fráze:
cheesecake podle ladi hrušky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky kakaove susenky,
lada hruska cheesecake,
levny cheesecake,
cheesecake ládi hrušky,
kakaové sušenky ládi hrušky,
sušenky od ládi hrušky,
srdíčkovy moučník,
lada hruska cheescake,
hruška cheesecake,
tncz nova levné recepty ládi hrušky susenky,
lada hruska srdickova omeleta,
srdíčkové sušenky,
krémový sýr na cheesecake,
láďa hruška kakaové sušenky,
levný cheesecake,
domácí cheesecake,
recepty ládi hrušky cheesecake ze sušenek,
cheesecake od hrušky,
levné recepty l hruška kakaové sušenky
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao holandské,
podmáslí,
sušenky čokoládové,
máslo,
sýr měkký tavený,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
voda,
želatina prášková,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření
Komentáře (10)