Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkové koblihy

Do zlatova smažené koblihy z nadýchaného těsta se světlým proužkem kolem dokola, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou oblíbená klasika. Jejich příprava není žádná věda a pochutná si na nich celá rodina.

Hodnocení receptu je 4,2 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kobli1974

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 216 kJ /
4 115 kcal
Bílkoviny114,64 g
Tuky71,57 g
Vláknina29,61 g
Cholesterol 553 mg
Sodík 445 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy717,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnku vlažné vody rozpustíme cukr a přidáme nadrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy nasypeme ostatní suroviny a vlijeme kvásek. Krok 3: Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Krok 4: Potom vyválíme asi 1 cm silnou placku, z které vykrajujeme sklenicí kolečka. Krok 5: Na jedno kolečko dáme marmeládu a druhým ho přikryjeme. Okraje pořádně zmáčkneme, aby náplň nevytekla. Krok 6: Necháme chvíli odpočinout a poté ve větším množství oleje smažíme po obou stranách do zlatova, pocukrujeme a podáváme.

TIP: Jak dokonale usmažit koblihy

Zveřejněno 16. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDkX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDkX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Co je 1/5 másla?

Marie: 50 g (1/5 z 250 g):-p

Kamil .R 3. 5. 2014 18:31
:-K:-*:-D:-)):-?

Vladimír 3. 5. 2014 18:20
Když kynuté těsto nesmažíme, ale pečeme v troubě, tak nedostaneme koblížky, ale buchty.:-((:no::-K

Nic moc -do koblih má tento recept sakra daleko:no:

nezkoušela jsem :-8

dobry den,chtela bych se zeptat jestli se daji pect i v troube?:-))

marus:nemusíš vážit jsou odmněřovány hrnkem proto hrnkové:-D:yes:

Marus:hlavné suroviny sú na hrnčeky...

nepochopila jsem, proč hrnkové? Vykrajované hrnkem?:-//

Marus: protže se odměřuje na hrnky

Koblížky od paní Koblížkové musí být rozhodně vynikající:yes::yes::yes::-D:-K

Mám ráda hrníčkové recepty:-p:yes:

dobrý a rychlí:yes::-p

;-);-):-p:yes:

Taky jsem tento týden pekla koblížky a dokonce dvakrát s meruňkovou marmeládou a s nugetou:-p:yes::-K

Tématické fráze:
koblihy ládi hrušky, levné koblihy smažené, hrnkove koblihy, láďa hruška koblihy, rychlé koblížky ládi hrušky, hruška lada recepty koblihy, recepty ládi hrušky koblihy, hruskovy koblihy, tncz nova levné recepty ládi hrušky koblihy, levné koblihy, hrničkové recepty, hrnickove koblizky, recept na smažené koblihy podle hrušky, tncz nova levné recepty ládi hrušky, hrnkove koblizky, tn cz hrnkové knedlíky ládi hrušky, domácí koblihy ládi hrušky, hruškovi koblihy, láda hruška recepty koblihy, domácí koblihy láďa hruška

Suroviny:
voda, žloutek, cukr, máslo, mouka hladká, rum, droždí, cukr vanilkový, sůl, marmeláda, tuk na smažení, cukr

Přidat fotografie receptu