Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký koláč s podmáslovým krémem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 870 kJ /
3 793 kcal
Bílkoviny78,92 g
Tuky175,83 g
Vláknina9,38 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 632 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy438,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:

V robotu jsem si smíchala sypké ingredience a pak postupně po kostkách přidávala máslo, dokud těsto nezačalo vytvářet tužší kousky o velikosti hrášku, které ale při zmáčknutí tvořily soudržné těsto. Na pomoučněné ploše jsem jej trochu propracovala a v celofánu dala na hodinu chladit do lednice. Krok 2: Krém:

Smíchala jsem si mouku, cukr a vejce. Pak jsem postupně přidávala máslo a podmáslí. A úplně nakonec rum. Krok 3: Těsto jsem víceméně prsty rozprostřela po formě i po stranách a vlila do něj podmáslovou směs.

Koláč jsem prvně pekla 15 minut v troubě vyhřáté na 220°C. Poté jsem teplotu snížila tak na 180°C, koláč jsem přikryla pečícím papírem (nebo lze alobalem) a pekla další půl hodinu.

Zveřejněno 22. 2. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký koláč s podmáslovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5DK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký koláč s podmáslovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5DK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Vypadá to moc dobře :-p Jak velkou formu jste použila na toto množství prosím? :yes:

:yes::yes::yes::yes:

Opravdu zajímavé:yes:

Velmi zajímavý koláč a jistě i moc dobrý:yes:

Tématické fráze:
křehký koláč s karamelovým s krémem, krehky boruvkovy kolac s kremem, křehký moučník s krémem, koláč ledové kostky, kolac 120g hladke mouky

Suroviny:
mouka hladká, cukr, máslo, voda, podmáslí, mouka hladká, vejce, cukr třtinový, máslo, rum

Přidat fotografie receptu