Vepřové kotlety v majonéze
Vepřové plátky marinované v pikantní směsi, pěkně odpočaté v chladničce mohou čekat na správnou příležitost i den či dva. Poté se propečou do zlatova na vrstvě cibule a s vhodnou přílohou vám budou určitě skvěle chutnat.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 153 kJ / 2 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,07 g |
Tuky | 213,47 g |
Vláknina | 19,95 g |
Cholesterol | 355 mg |
Sodík | 5,21 g |
Sůl | 12,70 g |
Sacharidy | 39,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na marinádu promícháme.
Krok 2: Maso osolíme a lehce naklepeme.
Krok 3: Plátky masa protáhneme marinádou, naskládáme do misky a zbytkem marinády zalijeme. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne.
Krok 4: Cibuli nahrubo nasekáme. Tři cibule rozprostřeme na dno pekáče.
Krok 5: Na cibuli naskládáme maso obalené marinádou a posypeme je zbývající cibulí.
Krok 6: Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 50 minutách posypeme maso nastrouhaným sýrem a ještě dalších 20 minut pečeme.
Krok 7: Na posledních 10 minut můžeme pekáč odkrýt.
Krok 8: Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovou oblohou nebo salátem.
Zveřejněno 22. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kotlety v majonéze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgG5
Moje poznámka
Vepřové kotlety v majonéze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgG5
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 53 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kotleta recept,
vepřové v majonéze,
recepty z vepřové kotlety,
vepřová kotleta,
vepřové kotlety,
veprove platky v majoneze,
vepřová kotleta recepty,
veprove kotlety recepty,
zapečené kotlety v majonéze,
maso v majoneze,
vepřové na majonéze,
vepřové plátky na majonéze,
platky v majoneze,
veprove maso v majoneze,
zapečené kotlety s majonezou,
kotlety s majonezou,
maso obalené v majonéze,
vepřové plátky v majovéze,
kotltty v majonéze,
kotltty v majonéze
Suroviny:
kotleta vepřová,
sůl,
cibule,
sýr tvrdý,
majonéza,
koření kari,
koření grilovací,
hořčice kremžská
Komentáře (5)