Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 462 kJ /
2 262 kcal
Bílkoviny136,99 g
Tuky160,36 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 577 mg
Sodík 2,88 g
Sůl7,08 g
Sacharidy50,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z jehněčí, kuchyňsky upravené kýty seřízneme silnější dva plátky, prošpikujeme je klínky ze slaniny a podélně nařezanými stroužky česneku. Krok 2: Plátky ochutíme nasekanou a promnutou majoránkou (lepší je, když bylinky do masa zlehka vklepeme paličkou). Krok 3: Osolíme, okořeníme špetkou bílého pepře a obalíme bohatě v nasekané majoránce. Krok 4: Na pekáčku rozpustíme lžíci másla, vložíme do rozehřátého másla oba plátky masa a zastříkneme černým pivem Takto necháme maso nejméně cca dvě hodiny odpočívat. Krok 5: Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200°C, po 30 minutách pak dál maso zvolna pečeme na 170°C. Přeléváme ýpekem a podléváme černým pivem. Krok 6: Mezitím na másle a cibulce podusíme na plátky nakrájené žampiony a přidáme je ke konci do pekáčku k jehněčímu masu. Krok 7: Dopečeme doměkka a stále podléváme výpekem. Podáváme se šťouchaným bramborem, ve kterém je restovaná cibulka a slaninka).

Zveřejněno 23. 2. 2014

Poznámka autorky varilamyskakas…

Kdo má rád zázvor, místo bílého pepře může použít špetku sušeného zázvoru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BWZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BWZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Top

rozmarynaH:;-)

Ivko, tak to musí být náramná dobrota:yes::yes:

díky všem:-K

To je nádhera,mňam:-p:-K:yes:Černé pivo také ráda používám,dělá hezkou barvičku šťávy:-)

Jana Pá: aha, tak to jo:-), já jsem ho měla asi potřetí v životě, ale jako silnější jeden plátek na pive jsem to docela zblajzla, ale jinak mimnimálně taky, spíše můj mužský si dal;-)

varilamyskakasicku: Ivanko, já to nejím:-O, ale to neznamená,že je to dobré masenko:yes:

Jana Pá: tak to bych si nechala líbit, takového masíčka, to naše porce, víš co;-), bylo to jen olíznutí menší, snad bude na Velikonoce zase:-p;-)

ukládám, recept je určitě :-p, jen tak mimochodem;-),manžel nakoupil celé jehňátko - takže maso máme, jen já to "nemusím", ale nevadí udělám klukům u nás doma;-)

Musím sehnat jehněčí, ale spíš bude až kolem Velikonoc.;-):yes:

recept i foto naprosto úžasné:yes::-D

Já tedy vovec nemusím, ale jelikož moje polovička békavce miluje, tak prohlašuji krása a jistě dobrota;-):yes:
p.s. fotečka jako víno, že jsem si i já mlaskla:-p:yes::yes:

Vypadá to úžasně, ale u nás nemám šanci sehnat jehněčí:yes::yes:+

spagetka: Vladi, měla jsem v mrazáku už 2 měsíce, tak jsem už něco musela udělat, ale přiznám se, že jsem dlouho nevěděla -jak:-K;-)

Hele holky, už s jehněčinou nezlobte - Iva a terezka :-/:-/:-D:-D:-D;-):-p:yes:

Jahňacinka nemôže byť iná ako výborná :yes::-D;-)

Tématické fráze:
tncz nova levné recepty ládi hrušky kuře na pivě, tncz nova levné recepty ládi hrušky, jehněčí kýta, jehněčí kýta plátky, jehneci kyta na cesneku, jehněčí kýta recept, tncz nova levné recepty ládi hrušky kuře na černém pivě, recept na jehněčí kýtu, jehněčí na černém pivu, tncz nova, jehněčí kýta majoránka, jehněčí kýta plátky recepty, recepty ládi hrušky jehněčí, jehneči, jehněčí na na černém pivu, jehneci dusene na cesneku, skopova kyta na cernem pivu, jehněčí kýta plátky - recepty, tncz nova červený měsíc, peceny jehneci na cesneku a majorance

Suroviny:
kýta jehněčí, česnek, pepř bílý, sůl, máslo, majoránka čerstvá, žampióny, pivo černé, slanina, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu