Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka k uzenému masu

Uzené maso je oblíbené pro svoji výraznou kouřovou chuť. Jeho využití v kuchyni je opravdu široké, ať už se ho rozhodneme uvařit ve vodě, nebo třeba upéct v troubě s kořeněnou omáčkou, která jeho chuť ještě vylepší.

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tomikvh

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na rozpáleném oleji ji osmažíme do zlatova. Krok 2: Cibuli zasypeme hladkou moukou a mícháme, dokud jíška nemá nazlátlou barvu. Poté zalejeme vodou nebo vývarem. Krok 3: Přidáme Vegetu, sójovou omáčku, grilovací koření a opepříme (můžeme přidat i jiné koření, záleží na naší chuti). Krok 4: Uzené maso dáme do pekáče, zalijeme směsí, přiklopíme a vložíme do trouby. Krok 5: Pečeme na 180-200 °C. Pečeme zhruba 30 minut, z toho 20 minut zakryté a na posledních 10 minut odkryjeme. Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší, nebo šťouchanými brambory.

TIP: Jak na uzení masa

Zveřejněno 26. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka k uzenému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BKZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka k uzenému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BKZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Měli jsme ji k opečené panence a chutnalo nám :-)

Uzené maso bývá poměrně slané, k tomu všechna ta dochucovadla též obsahují hodně soli. Takové "vaření" nechápu :-S A nebo si tu opět někdo dělá srandu :-//

... a něco bez sojovky, vegety a grilovacího koření byste neměl?
Po analýze vašich receptů mi to připadá, že bez těchto ingrediencí neumíte uvařit:-(

tomikvh: Ale toto treba dopísať do receptu. aby bol recept kompletný. :-)

Do trouby asi na 30minut a já nechávám asi 20 minut pod pekáčkem a 10 minut bez pekáčku a s omáčkou se nestane nic, akorát chytne chuť toho uzeného masa je fakt dobrá doporučuji :-)

Na ako dlho do rúry? Piecť pod alobalom? Čo sa stane s tou omáčkou v rúre? Dík.

Tématické fráze:
omáčka k uzenému masu, omáčky k uzenému masu, uzené maso recepty omáčky, šťáva k uzenému masu, uzené maso s omáčkou, omacka z uzeneho masa, omacka k uzenemu, co k uzenému masu, omáčky k masu, sos k uzenému masu, šťáva k uzenému, uzené maso v troubě, co k uzenému, uzená omáčka, jaká omáčka k uzenému masu, tncz nova levné recepty ládi hrušky, omáčka s uzeným masem, jak udelat stavu k uzenemu masu, omacka k udenemu masu, omáčky k uzenému

Suroviny:
cibule, koření grilovací, pepř mletý, sůl, omáčka sojová, mouka hladká, voda, olej, maso uzené

Přidat fotografie receptu