Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč od babičky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 160 min

160 min (160 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 197 kJ /
4 827 kcal
Bílkoviny105,44 g
Tuky176,14 g
Vláknina43,49 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,67 g
Sacharidy683,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V zadělávací míse si připravíme kvásek z droždí, mléka a cukru. Poté přidáme vejce, mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé sádlo. Těsto řádně propracujeme a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 2: Než nám těsto vykyne, tak si připravíme švestky. Vypeckujeme je a kdo chce menší kousky, tak švestky překrojí na polovinu. Dále si připravíme drobenku z polohrubé a hrubé mouky, cukru, sádla, skořice a vanilkových cukrů. Krok 3: Vykynuté těsto dáme na vymazaný plech (místo vymazaní můžeme plech vyložit pečícím papírem) a prsty je roztlačíme, můžeme použít i malý váleček. Krok 4: Poklademe hustě švestkami a posypeme drobenkou. Necháme na plechu asi 20 minut kynout a potom jej pečeme při 180°C asi 40 minut. Po upečení potřeme okraje koláče sádlem. Množství těsta je na 2 menší plechy, nebo 1 velký a 1 menší.

Zveřejněno 27. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y5E7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y5E7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Koláč výborný, drobenku jsem dělala z Hery, skořicí jsem posypala přímo švestky.Těsto mi vyšlo na jeden hodně velký plech, podle toho, jak mizí,příště dělám dvojitou dávku.

Nevypadá to sice moc zdravě, ale já dávám sádlo do všech koláčů i vánočního pečiva. Kdo to neví, jen pomlaskává a ptá se, co v tom je. Sádlo ale musí být čerstvé a kvalitní.

No, už by mohly být švestičky ze své zahrádky:yes:
Koláč vypadá moc dobře a jedle:yes:

Skvělý koláček:yes::yes::yes::yes::yes: Dělám často, teda když jsou švestky:-D Švestky dávám řeznou stranou nahoru:-D:-D

casino: nevim,kdo jsi. Ale nechtel bys dat tady vsem pokoj? Jenom rejes . Jdi delat reportera k Pohlreichovi?:-//:-D:-)) nebo jinam

Jj, těsto se sádlem je kypřejší :palec: (a s lojem je nejkypřejší) :-)
*****
Na LABUŽNÍKOVI kdysi proběhla debata, jakým způsobem se kladou půlené švestky na koláč... Byste nevěřili, kolik lidí a kuchařek kladou švestky řeznou stranou na těsto! :-(

Tématické fráze:
drobenka ze sádla, švestkový koláč, koláč ze sádla, koláč se svestkami a sadlem, švestkový koláč pohlreich, švestkový koláč od ládi hrušky, jak se kladou svestky na kolac, koláče se sádlem, švestkový koláč podle babičky, drobenka na kolac ze sadla, koláče ze sádla, svestkovy kolac jako od babicky, recept na minute testo na kolac svestkovy zadelane sadlem, koláč se sádlem, koláč se svestkami, švestkový koláč podle pohlreicha, top recepty svestkovy kolac, jak poklademe pulene svestky na koláč, recepty od babičky, drobenky že sadla

Suroviny:
mléko, droždí, cukr krystal, vejce, mouka polohrubá, sůl, kůra citronová, sádlo, švestky, mouka polohrubá, mouka hrubá, cukr krupice, sádlo, skořice mletá, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu