Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý bramborák II

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 025 kJ /
1 679 kcal
Bílkoviny56,93 g
Tuky63,58 g
Vláknina19,35 g
Cholesterol 305 mg
Sodík 7,40 g
Sůl18,21 g
Sacharidy211,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme cibuli dost do voňava, ke konci vložíme osmažit i kostičky bůčku a necháme prochladnout. Krok 2: Z vody, cukru, droždí a části odvážené mouky uděláme kvásek, který necháme vzejít (asi 20 minut) a pak ho přidáme do mísy ke všem ostatním surovinám, včetně směsi z pánve. Krok 3: Ochutnáme, popřípadě trochu dosolíme a hned těsto urovnáme do sádlem dobře vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Krok 4: Necháme vykynout (30-45 min) a upečeme do červena. Krok 5: Vložila jsem do studené trouby, která byla zapnuta na 200 °C a pekla asi 50-60 minut.

Zveřejněno 28. 2. 2014

Poznámka autorky cathleen

Bramborák je moc dobrý teplý i studený, podávaný se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.

Recept - opět psaný rukou v mém prastarém sešitě - jsem malinko upravila, a protože prakticky ve všech receptech na kynutý bramborák tady (ať už se jmenuje, jak chce), vysoce převažuje mouka nad bramborami, přidávám ho k vyzkoušení.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý bramborák II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ao5O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý bramborák II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ao5O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Už je mezi oblíbenými a čeká na vyzkoušení. Klasický na pánvi děláme. A pravdou je, že v bramborových těstech obecně se má moukou šetřit. Třeba jí tam dát jen tolik aby s tím šlo pracovat. Platí tu na 100%, že méně je tu "více". Více mouky = snazší práce, ale horší výsledek.

Vyzkoušeno, konečně jsem našla recept na opravdu bramborovou buchtu. I bez uzeného masa nám moc chutnala.

KUKI1: to jsem ráda, díky :-K u nás tento bramborák také chutná. :-8

Zajímavý recept, parádní forma:-O moc se Ti povedlo:-p+:yes::yes:

:-p:yes:

Ivanka: Ivanka, spagetka asi mala na mysli to, že v tom predchádzajúcom recepte od cathleen sú vajcia 2, tu 1 + voda, že čo je lepšie ;-)

spagetka: Ahojky, jedno vejce tam je.....;-)

Doma jsme dělali hodně často kynutý bramborák, spíš mamka a babička. Ale víc se teda podobal tady tomu tvému Domažlickému bramboráku, kde máš vejce, mléko, také tam máš méně mouky. Tady mě překvapilo, že máš vodu a nedáváš vejce, hm,myslíš že je to lepší?
http://www.toprecepty.cz/recept/6252-domazlicky-br...

Jitkas: aspoň ty vařené strouhat najemno, syrové jsme už měli najemno i nahrubo.DO studené trouby šel bramborák proto, ze je v kamenině, že pri pozvolném nahřívání trouby ještě víc nakynul, a přesto se neměl kam roztéct;-)

cathleen: Tak takto bramborak neznam, ja delam na pekaci((placka). Davat do studene trouby tez novinka (alespon pro mne). Jen mi rekni, prosim, ty brambory strouhas na jemno?

1974andrea: psala jsem v Poznámce - ve všech vysoce převažuje podíl mouky nad bramborami, proto jsem ho sem dala.

Ivčo, tady už je těch obdobných hodně;-)

Tak to určitě vyzkouším:-p:-p:yes::yes:+

Drobek: :-) dík - ten bůček a voňavá cibule právě v psaném bramboráku nebyl. Doplnila jsem a moc to voní :yes:

Souhlasím s menším množstvím mouky, jinak je takové buchtovité, prostě buchta s bramborami a česnekem. Příště přidám ten bůček a cibuli, věřím, že to dost podstatně vylepší. :-)
Bod už jsem dal, první :-K

Tématické fráze:
kynutý bramborák na plech do trouby, kynutý bramborák na plech, kynutý bramborák, bramboráky jako od babičky, kynuté bramboráky, recept na kynutý bramborák, kynuté bramboráčky, kynutý bramborák v troubě, bramborak kynuty, kynutý bramborák ze syrových brambor, kynutý bramborák bác, jak na kynutý bramborák, bramborák bez mouky, kynuty bramborak do trouby, kynutý bramborák z vařených brambor, bramborak z vařených brambor do trouby, bramborák na plech do trouby, kynutý bramborák podle babicky, recept na kynutý. bramborák, bramboráky

Suroviny:
brambory, brambory, mouka hladká, voda, cukr, sůl, vejce, cibule, bůček uzený, olej, česnek, majoránka, kmín drcený, pepř mletý, droždí,

Přidat fotografie receptu