Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík paní Jany

Máte možnost získat domácího králíka? A váháte nad jeho úpravou? Zkuste variantu s houbovo - smetanovou omáčkou podle osvědčeného receptu. Skvělé jemné maso a lahodná omáčka budou ladit s houskovým knedlíkem, těstovinami i s rýží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

AndelaC AndelaC

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 223 kJ /
770 kcal
Bílkoviny3,50 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku a slaninu osmažíme na tuku do růžova, přidáme houby. Mícháme, dokud nezavoní, přidáme protlak a necháme pěkně probublat. Krok 2: Potom přidáme králíka, sůl, utřený nebo prolisovaný česnek, vodu a vaříme do měkka. Krok 3: Připravím si záklechtku (mouka s vodou) v takovém množství, aby vzniklá omáčka byla ideálně hustá tak, jak to máme rádi. Krok 4: Králíka vyjmeme z vývaru a přilijeme záklechtu. Mícháme a necháme dobře povařit alespoň 15 minut. Přidáme smetanu, necháme jen lehce přejít k varu a odstavíme. Krok 5: Králika obereme z kostí a vrátíme do omáčky. Krok 6: Přílohou může být houskový knedlík nebo těstoviny.

Zveřejněno 4. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík paní Jany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xYB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík paní Jany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xYB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tohle bude super nedělní jídlo na sychravý podzimní den. :-*

Mala som králička v mrazáku, huby som si doniesla zo záhrady ( václavky :-) ), tak som sa na to vrhla. :-D Rýchle a chutné, páči sa mi a hlavne chutilo mi to. :yes:;-)

Tématické fráze:
vaření králík, tip top recepty na králíka, králík recepty, vaření králika, vaření s jančou králík na divoko recept, recepty ládi hrušky králík, králík příprava jídla, top recepty kralik, králík jan, recepty paní jany, rychlovka z králíka, vaření jak udělat králíka, králík s přílohou, kralik rajsky protlak, králík na velikonoce recept, tncz nova levné recepty ládi hrušky 4.3.2014

Suroviny:
králík, tuk, česnek, protlak rajčatový, slanina anglická, houby, smetana na vaření, sůl, mouka, voda

Přidat fotografie receptu