Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petan Petan

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 865 kJ /
3 075 kcal
Bílkoviny64,52 g
Tuky131,93 g
Vláknina21,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy396,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:
Kvasnice rozmícháme v misce s vlažnou vodou,olejem,cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a necháme cca 15 min kynout na teplém místě. Krok 2: Do mísy či na vál nasypeme mouku a smícháme ji se solí. Zapracujeme do ní vzniklý kvásek a uhněteme pružní těsto.Přikryjeme a necháme hodinu kynout (Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem). Krok 3: Po nakynutí těsto znovu prohněteme a vyválím si z něho kulaté placky ( Z tohoto množství se mi vždy povedou 4 placky o průměru 32 cm a tloušťce 1,5 cm) Krok 4: Na pečícím papíru pečeme v horké troubě na 220°C 5 minut. Poté korpus necháme schládnout a zamrazíme. Krok 5: Až budete v časové tísni, využijte korpus z mrazáku. Korpus nerozmrazujte, naneste na něj všechny ingredience a pečte 15 min při 225°C. Kdyby jste chtěli péct pizzu rovnou z čerstvého těsta tak doba pečení je 10 min při teplotě 225°C. Krok 6: Rajčatová omáčka:

Na lžíci olivového oleje osmahneme česnek nakrájený na plátky do světle zlaté barvy - pozor ať ho nespálíte a česnek není pak hořký. Krok 7: Poté přidáme rajčata a oregano a na mírném plameni dusíme 20 min.
Po uplynuté době dušení omáčku vypneme osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájené bazalkové lístky a vmícháme lžíci olivového oleje.

Bylinky je lepší použít čerstvé, v případě, že je nemáte stačí nahradit sušenými.

Toto množství omáčky mi vystačí na 2 pizzy, jelikož máme rádi vysokou vrstvu rajčatové omáčky na pizze.

Tato omáčka je skvělá i k těstovinám stačí si k ní např. orestovat kuřecí maso.

Zveřejněno 6. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5zr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5zr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
omáčka na pizu, rajcatova pizza, domácí rajčatová omáčka, kvasnice do mrazáku, recept na rajčatovou omáčku na pizzu, recept na omáčku na pizzu, kvasnice do mrazáku?, kvasnice v mražáku, tncz nova levné recepty ládi hrušky 6.3.2014, omáčka.na pizzu, kvasnice mrazák, připrava omačky na pizu, pomazánka na pizu, pizza,korpus, recept na pizu ládi hrušky, jak udelat rajcatovou omacku na pizzu, pizza těsto do mrazáku, pečení do mrazáku, pizza rajcatova, tncz nova levný recept ládi hrušky z 6.3.2014

Suroviny:
kvasnice, voda, olej, mouka hladká, cukr, sůl, česnek, olej olivový, rajče loupané, koření oregáno, bazalka čerstvá, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu