Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jazýčkové řízečky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 514 kJ /
362 kcal
Bílkoviny25,95 g
Tuky18,20 g
Vláknina3,54 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 3,62 g
Sůl9,19 g
Sacharidy22,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyky si uvaříme, důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Do mísy si smícháme žloutky a mléko, přidáme pokrájené jazyky, rozmačkaný česnek, vegetu, prášek do pečiva, petržel, osolíme (vegeta je slaná, ať nepřesolíte), opepříme a dáme tolik mouky, aby vzniklo těstíčko. Krok 3: Nakonec jemně zamícháme sníh z bílků, které nám zbyly. Krok 4: Řízečky bereme malou naběračkou, nebo lžící, dáváme do horkého oleje a smažíme po obou stranách jako řízky.

Zveřejněno 23. 2. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Řízečky můžeme dělat prakticky z každého uvařeného zbylého masa. Já dělala z jazyků vývar na polévku, tak jsem to vymyslela, aby se zpracovalo i to maso a překvapilo mě to báječnou chutí s kterou se s Vámi chci podělit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazýčkové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2ng

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazýčkové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2ng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

U nás se leta obalují v trojobalu, podávají s br.kaší a míchaným salátem . Stará dobrá klasika:-p:yes:

:-p:-KTo neznam, ale jazyk s krenem je dobrota. Tohle ukladam a urcite vyzkousim, uz ted mam na ne chut....+4

Bibinko také tak dělávám,jen do těsta ještě přidávám nastrouhaný eidam:-pje to mňamka a ty máš další plusík+3:yes:Jazyky vařím 35 minut v papiňáku,ušetří to hodně času a na chuti to nic nemění:-*

No, já se dneska jenom směju!:-D:-))zítra asi budu brečet, nebo co. :-)) Bylo by zajímavé ty jazyky "hovězí" vyfotit, taky mne to vůbec nenapadlo, to by bylo řííízkůůů! Cháááááááá!:-)):-D

Já už jsem taky pěkně zblblá-asi z toho počasí:-Dtak se Vám omlouvám, že jsem Vás tak informovala. Je to jasný, že jsou vepřové, už jsem to opravila.
Papričko, já ani nevím k čemu bych to přirovnala, prostě maso v těstíčku, nám to chutnalo moc a jazyk je opravdu velmi dobrej a celkem levnej, proti všemu masu tady.:-!
Syrové jazyky mají 100% v Kauflandu, teď jsme přijeli z nákupu a opět sem si je koupila-balení je po 2 kusech.
Díky, že se Vám nápad líbí;-)

Papričko, jazyk vařený je mimoř´ádná pochoutka, ale pozor, fakt se musí pečlivě oloupat. A jako řízky nemají chybu, nebo je prudce osmaž na oleji nakrájené na kousky a máš perfektní škvarečky :-p

Vepřovým bych rozuměla, ale hovězí jazyk je pořádný kousek, cca 40 - 50cm na délku, takže dva :-? To jsi smažila pro regiment, ne? A nebo byly z telátek, také možné. :-?:-))

Nedovedu si moc představit, jak to chutná. Jazyk občas vařím, ale už vyuzený a zatím vždycky vepřový. Není to maso tvrdé?
Jinak se mi ten nápad líbí, protože cokoliv má tvar podobný řízku, tak má u nás zaručený úspěch.:-D

Fakt bomba nápad!:yes: A vypadají skvěle! Jazyky ale nejsou vidět moc často:-(

Hezký nápad;-):yes:

Tématické fráze:
vepřový jazyk jak oloupat, vepřové jazyky, jak vyudit jazyk, jak oloupat vepřový jazyk, jak vyudit vepřový jazyk, jak oloupat jazyk, syrový hovězí jazyk, oloupat veprovy jazyk, recept na syrový hovězí jazyk, řízečky z hovězího jazyka, vepřový jazyk recept, jak chutná vepřový jazyk, vepřové řízečky, hovězí jazyk syrový, syrový hovězí jazyk, syrový hovězí jazyk recept, vyuzený veprový jazyk, syrový vepřový jazyk, řízečky z vepřového jazyka, jak vyudit hovězí jazyk

Suroviny:
jazyk vepřový, česnek, vejce, mléko, vegeta, sýr nastrouhaný, prášek do pečiva, mouka polohrubá, petrželka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu