Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční králik ve vaječných peřinách

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 151 kJ /
1 948 kcal
Bílkoviny275,68 g
Tuky83,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,98 g
Sodík 1,28 g
Sůl2,66 g
Sacharidy23,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ako pisem v rozpise surovin, mozeme pouzit zajacie, kralicie, mlade jahnacie alebo mlade kozlacie maso. Toto maso podelime na hrudky, posolime ho a obalime v trojobale. Krok 2: Hlboky pekac musi byt naozaj hlboky, nahrubo vymazeme bravcovou mastou. Krok 3: Do pekaca poukladame obalene kusy masa a na kazdy kusok dame este kusy bravcovej masti. Krok 4: Takto pripravene maso dame do vyhriatej rury (200 az 220°C). Pecieme nezakryte aspon 40 minut. Potom zacne maso pripekat a ja v tejto faze pekac prikryjem alobalom. Krok 5: Peciem, kym nie je maso uplne makke. Zalezi od toho, ake je maso. Tento kralik potreboval na upecenie dobru hodinu a pol. Krok 6: V mlieku rozslahame vajcia, hladku muku a malu lyzicku soli. Krok 7: Pekac s upecenym masom vyberieme a vylejeme do neho vajecnu zmes. Krok 8: Vajcia maju tendenciu narast a vytlacat omastok, ten vytecie do rury a viete, co dokaze vytecena mast v rure. Takze preto som Vas upozornila, aby ste dali pekac naozaj hlboky, alebo pekac podlozili nejakym plechom. Krok 9: Pecieme uz nezakryte, kym vajecna zmes uplne nestuhne. Maso sa konzumuje zasadne len s chlebom a kyslymi uhorkami. Je skvele teple, je skvele studene.

Zveřejněno 8. 3. 2014

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2653

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční králik ve vaječných peřinách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rn3R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční králik ve vaječných peřinách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rn3R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

magdalenka: magdalenka....:-8

dakujem vsetkym koho moj recept zaujal

Tak toto je krásny a netradičný recept! :yes: Som z neho úplne mimo. Odkiaľ asi pochádza, z ktorých končín?
A tvoje obrázky sú úžasné.

Tak tohle vypadá báječně:-p:yes::-K
I když jsme na webu o vaření,nejde nepochválit zároveň nádherné foto:-KSice každý nemá možnost svůj kuchařský výtvor vyfotit,ale pokud ano a navíc takto...radost pohledět:-*

Moc pěkný recept:-p+:yes::yes:skvělá, lákavá fotka

:yes: moc pěkné:yes::-K

Moc pěkný recept :-p:-p:yes:

Moc hezké - dělám takhle kuřecí díly, je to za chvíli:yes:

To je krása:yes::yes:

:yes::yes:Báječný recept:yes::yes:

Tématické fráze:
vaječná hrudka, recepty na velikonočniho králíka, velikonoční gratulace, gratulace k velikonocům, recepty velikinicni králík, vellikonoční nádivka, kozlacie maso, vaječna.peřina, velikonoční gratulace fotka, vellikonoční králík recept, velikonoční recepty

Suroviny:
maso, sádlo vepřové, vejce, mouka hladká, strouhanka, vejce, mouka hladká, mléko, sůl

Přidat fotografie receptu