Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčin řez od maminky

Jeden z nejoblíbenějších způsobů jak zpracovat přebytek jablek, je upéct z nich koláč. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout citronem, aby byl koláči lehce kyselkavý. Uvidíte, že si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,3 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hubikula

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 987 kJ /
4 299 kcal
Bílkoviny77,12 g
Tuky186,32 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 786 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy564,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Z mouky, cukru, másla (nebo Hery), kypřicího prášku a 4 žloutků zaděláme ručně těsto, které vypracujeme dohladka. Krok 3: Těsto rozdělíme na třetiny. Dvě třetiny těsta rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Zbylou třetinu uložíme nejlépe do mrazničky. Krok 4: Na rozválené těsto nasypeme strouhaná jablka, skořicový cukr a kokos. Pokud mají jablka hodně šťávy, tak je vymačkáme. Podle chuti a kyselosti jablek můžeme zakápnout citronovou šťávou. Krok 5: Vše pokryjeme tuhým sněhem ze 4 bílků a lžičky cukru. Cukr vmícháme, až je sníh vyšlehaný, jinak zřídne. Krok 6: Nakonec navrch nastrouháme na hrubém struhadle zbylou třetinu těsta. Krok 7: Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova.

TIP: Jak upéct hraběnčiny řezy

Zveřejněno 11. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčin řez od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Drmn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčin řez od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Drmn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Nechápu,proč tady rozebíráte toho pána..Každý má právo na svůj názor..;-A jak se říká,žádný učenec z nebe nespadl..Takže asi tak a obdivuji chlapy,kteří umí péct..

Vyborny, vcera upeceno a jsem rada, ze kousek zustal i na snidani, dekuji za recept. :yes:<3

Všechny ty hraběnčiny a podobné řezy budou určitě dobré,ale u všech(to se týká i různých koláčů, bublanin atd)mi moc vadí,že není psán rozměr plechu,dnes se vyrábí spousta velikostí.Dělal jsem dnes zrovna jedny z hraběnčiných řezů a zjistil,že mám zrovna velký plech.Takže těsto dolů a přenést na menší!
Píšu to k tomuto receptu, protože jsem ho dnes použil.Řezy jsou v troubě,určo budou dobré:yes:

jarda Kadic: jak velký tedy rozměr plechu ma byt?

Taky se přidávám k těm, co nehubují :-p, každý se učí a ani nehodlám nakukovat k dalším podobným receptům do komentářů, spíš bych řekla, že někdo občas má vychytávku a tak jí sem dá. O tom to je, tak se lidi, nezlobte a raději buďte milí a při sobě a to nejen při neděli...
:-K

magdalenka:Já to nečetl,ale chybami se člověk učí. ;-)Už to tu nebudu řešit.:-)

hubikula:pri pridávaní receptu máš udané, musel si to vidieť:

"Než přidáte nový recept, zkuste jej vyhledat na Topreceptech, zda už tu není. Duplicitní recepty prosím nepřidávejte, děkujeme."

Duplikát sa podarí asi každému, ale vyhľadávač funguje dosť spoľahlivo. Vyskúšaj hľadať, hlavne podľa zadávaných surovín. Ak sa s tým zoznámiš, určite ti to pôjde bez problémov. Názvy sú často zavádzajúce, hlavne ak ide o "mňamky" alebo "ňamky" alebo "dobroty", to len tak na okraj...

Ano jsem tu nový, že jsem sem dal recept, který je podobný většině, to jsem taky zjistil, ale každý máme právo nějak začít. Nejsem kuchař profesionál ani každý den u plotny nestojím,abych vařil pro velkou rodinu.Vařím a převážně peču pro svoji radost a o tom to je. Když mi někdo přijde na návštěvu a něco uvařím ze zdejších receptů,tak se nechlubím, že je to z moji hlavy, ale říkám všem, kde jsem recept našel.

Dajda: Koukám, že se asi hodně řídíte svým mottem. :-D:-D:-D:yes:

hubikula: Tak to si nevidíte do pusy, tedy pardon do klávesnice!

P.S. Profík nejsem, ale chleba si namazat docela umím a než přidám recept, hodně se snažím zjistit, zda tu už není. Ráda bych, aby tenhle zajímavý web trochu vypadal k světu, i když nepatřím mezi jeho administrátory. Přidávat recept, který tu už mnohokrát je v téže podobě a s fotkami, když nemám zajímavou inovaci, mi připadá jako nošení dříví do lesa, sov do Athén a perníku do Pardubic.:-O

casino: V dnešní době se člověk nezavděčí nikomu.

Dajda: Já žádné pravidla neporušil a nikoho jsem neurazil.:-8

hubikula: Jste tu poprvé. Možná by nebylo od věci seznámit se s pravidly a snažit se jim trochu vyhovět, ne hned urazit ty ostatní, kteří si například dovolili dát podobný recept před Vámi. :-(

Souhlasím s Dajda: a maiva: a dokonce i se zrzka (neregistrovaný/á)

hubikula:
Chápu, že je to pro vás srdeční záležitost, ale vypadá to tak, že kdo tu nemá aspoň jeden duplicitní rcp, jako by nebyl...

Řeknu to takhle, recept mě naučila máma ještě když jsem byl malý.Do teď ho znám zpaměti. Že jsou tu lidí, kteří řeší kolikrát tu tento recept je popř. jeho obdoba, tak ať se podívají sami do svých receptů kolikrát kopírují druhé. (viz Lité koláče apod., recepty podle celebrit, aj.) To už tu můžu rovnou opisovat kuchařky. A věřte mi, už jsem z netu udělal hodně dobrých věcí a některé bych změnil, ale každý si to dělá podle svého. Už jen takový TIRAMISU si Češi upravili podle svého přidáním lučiny nebo pomazánkového másla místo originálního mascarpone a mohl bych pokračovat. Ovšem nemám čas se zabývat lidmi, co si myslí, že jsou profíci a neumí si namazat chleba. Přeji dobrou chuť.;-);-);-):-p

Alena: Obojí je zcela zbytečné.:no:

Tématické fráze:
hraběnčiny řezy na velký plech, ananasová buchta ládi hrušky, hraběnčin řěz, hraběnčiny řezy na plech, láda hruška ananasová buchta, hraběnciny řezy hrníčkové, hrabenciny rezy, hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka, hraběnčiny řezy strouhané, hraběnčiny řezy top recepty, výborné hraběnčiny řezy, ananasová buchta od ládi hrušky, recepty ládi hrušky ananasova buchta, hraběnčina řezy na plech, hrníčkové hraběnčiny řezy, hraběnčiné řezy na plech, ananasová buchta podle ládi hrušky, hrabencin rezy, hraběnčín koláč, hrabenviny řezy na plech

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, vejce, kypřící prášek, jablko, šťáva citronová, kokos strouhaný, cukr skořice, cukr krupice, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu