Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský tokáň z hovězího masa

Tento pokrm sice na první pohled vypadá jako guláš, příprava a chuť se ale liší, neboť do základu nepatří červená paprika. Omáčka je silná a příjemně navinulá, není jí však mnoho, proto se jako příloha hodí spíše rýže, těstoviny nebo maďarská tarhoňa.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

znamenivah znamenivah

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 130 min

150 min (20 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 671 kJ /
877 kcal
Bílkoviny131,49 g
Tuky13,52 g
Vláknina9,59 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 439 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy24,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na tuku restujeme nasekanou cibuli dozlatova. Krok 2: Přidáme maso pokrájené na nudličky a restujeme. Když maso změní barvu a zatáhne se, přidáme všechno ostatní. Krok 3: Promícháme a necháme pod pokličkou pomalu dusit 2 hodiny. Krok 4: Podáváme s rýži nebo těstovinami.

Zveřejněno 11. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský tokáň z hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RnER

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský tokáň z hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RnER

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

spagetka:Noo tak to bude baštááá.Přeji dobré pochutnání a nerušené zažívání.;-)

znamenivah: už mám doma krk a pěkný, jen vínko bude červené, já b ílý nesmím, ale to nic nemění na tom, že na to máme chuť:-D:-D:-D

Masula::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes:

Když se na tu fotku podívám a čtu recept mám plnou pusu slin:-* už si plánuji na příští týden jak ho vyzkouším:yes::-p:-K

spagetka::yes::yes::yes::yes: já myslím že to bude moc velká bašta-ještě když to bude dělat pomaláček...hmmmm:yes: osobně si myslím,že na takové dušení masa na nudličky je přední (třeba krk) vhodnější-je to štavnatější maso a je taky brzo hotové.Mám to osobně vyzkoušené.:-)

znamenivah: Rodina schválila, dnesd koupím masíčko a přes noc se bude pomalit ;-):-p:yes: Zkusím koupit přední hovězí

Vaclav Fronek:Ahoj Václave-děkuji za krásné přivítání.Já mám raději masíčko táhlé pěkně z hrnce-ano papiňáček vaření urychlí,ale dle mého názoru může chuti lehce uškodit.Tím myslím,že pokud se maso pomalu prováří s kořením je asi přece jen chutnější než urychlené z papiňáku.Samozřejmě je to věc každého kuchaře jak jídlo připravuje.:yes:;-)

Zdravím Lado. Tokáň perfektní. Taky jsem pro papiňák. Snese horší masíko a je jako máslíčko. Vítám tě mezi TOP . Ale pravda taky je, že když se jídlo táhne, tak to nemá chybu. + bodík 6

Tokáň mě roztokal:-!:yes:Jinak jsem taky pro papiňák:yes:

Jídlo vypadá dobře;-):-p:yes:Mě by chutnalo:-K
Pokud dělám"tokáň"z předního,tak většinou v papiňáku.Nudličky masa jsou v něm měkké cca do 40minut,bez podlévání a hlídání šťávy:-)

Tokáň milujeme, jen ho dělám ze zadního, z předního ne.

Tématické fráze:
hovězi tokan, maďarský tokáň, hovězí tokáň recept, maďarský hovězí tokáň, hovězi přední krk recepty, hovezi maso recepty, hovězí přední krk recept, recepty z hovězího masa, recept z hovězího masa, recepty na predni hovězí maso, hovezi predni recepty, recept na hovezi predni, recepty hovězí tokan, hovězí maďarský tokan, tókáň s rýží, hovězí přední recept, recepty z hovězího předního masa, hovězí tokáň s rýží, dobrý recept na hovězí maso, hovězí přední maso s těstovinami

Suroviny:
přední hovězí, cibule, česnek, protlak rajčatový, víno bílé, sůl, pepř mletý, sádlo

Přidat fotografie receptu