Suroviny
Porce: Hóódně! :)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 102 788 kJ / 24 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 540,65 g |
Tuky | 1 003,05 g |
Vláknina | 146,25 g |
Cholesterol | 9,68 g |
Sodík | 3,87 g |
Sůl | 11,60 g |
Sacharidy | 3 271,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dort se skládá celkem z 5ti korpusů, 3 jsou pečené v klasické kulaté dortové formě a 2 na plechu. Pokud nemáte prostředky k tomu aby jste mohli udělat všechno těsto najednou, doporučuji dělat ho na každý korpus zvlášť (musíte tedy ingredience uvedené výše vydělit 5ti). Pokud máte raději jiné těsto než čokoládové, můžete ho samozřejmě udělat podle svého receptu. Nebo pokud máte raději jiný krém než karamelový, můžete ho také použít, ale pozor! Musí být máslový!
Krok 2: ČOKOLÁDOVÝ KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem třeme do běla, potom postupně přimícháme horkou vodu a polohrubou mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Z bílků ušleháme sníh, který smícháme se zbytkem těsta. Nyní už přidáme jen nastrouhanou čokoládu a kakao. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.
Krok 3: KARAMELOVÝ KRÉM: Zavřené plechovky salka vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 3 hodiny (voda se nesmí vypařit!). Máslo pokojové teploty mírně rozšleháme a začneme postupně přidávat zkaramelizované salko. Když bude všechno salko zašlehané do másla, krém je hotov.
Krok 4: Nyní, když už jsou korpusy i krém hotovy, začneme tvarovat. Nejdříve si z obdélníkového korpusu vykrájíme jakýkoliv nepravidelný zaoblený tvar (musí být větší než kulatý korpus!), tento tvar přesuneme na druhý obdélníkový korpus a vykrájíme ho podle něj úplně stejně. Nyní už stačí jen tyto dva korpusy slepit krémem a celé jím potřít, tak aby bylo vše hladké a nerovnosti se zakryly. Takto připravený podstavec vložíme do lednice a začneme pracovat na druhé části dortu.
Krok 5: Všechny kulaté korpusy naskládáme na sebe a mírně naznačíme kulatý tvar. Je lepší odkrajovat těsto opatrně po malých kouscích. Když je to hotovo rozkrájíme tlusté kurpusy v půli a slepíme všechny vrstvy krémem. Nyní to musíme dát na chvíli do lednice, aby krém ztuhl a my mohli dovykrájet tvar do dokanalé koule. Když je i to hotovo, potřeme celou kouli krémem a tím zahladíme nerovnosti. Nakonec to dáme opět celé do ledničky.
Krok 6: POTAHOVÁ HMOTA: Marshmallowny vysypeme do misky a vložíme do mikrovlnky. Tu zapneme a sledujeme, když marshmallowny nabobtnají, mikrovlnku vypneme. Nyní do lepkavé hmoty začneme rukama zapracovávat moučkový cukr, který budeme přidávat dokud nebude mít hmota správnou konzistenci (nesmí lepit, ale zase nemí být přiliš tuhá aby šla rozválet).
Krok 7: Vytvořenou hmotu ze 3 pytlíčků obarvíme na zeleno, z dalších 3 na červeno a zbylou hmotu si rozdělíme na žloutou, černou, růžovou a bílou. Zelenou barvu do patahové hmoty příliš nezapracujeme, aby vnikl mramorový efekt. Červenou a ostatní barvy musíme naopak zapracovat do hmoty důkladně.
Krok 8: Zelenou a červenou hmotu rozválíme do tloušťky cca 3mm a pokryjeme jí korpusy se ztuhlým krémem. Hmotu na dortu uhladíme a přečnívající kousky okrájíme. Vše vrátíme zpět do lednice a začneme vytvářet detaily. Ty pak k dortu přilepíme pomocí kapiček rumu. Jen chocholku a zobák připevníme pomocí špejlí, protože jsou moc těžké.
Krok 9: Když vše sestavíme, je dort hotov a můžeme ho podávat. Hodně štěstí! :)
Zveřejněno 13. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort ANGRY BIRDS - RED
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5L6
Moje poznámka
Dort ANGRY BIRDS - RED
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5L6
Nejnovější recepty
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 43 minutami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 7 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 8 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 8 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
dort angry birds,
angry birds dort,
dorty angry birds,
dort angrybirds,
dort angry,
angry birds pečené dorty,
dorty s angry birds,
angry birds dorty,
žlutý angry birds dort,
dort s angry birds,
jak upéct dort angry birds,
dort angry birds obrazek,
obrázky angry birds,
angry birds obrázky,
dort angry birds kulatý,
obrázek dortu angry birds,
kulatý dort angry birds,
angry birds na dort,
dort angri birds,
dort angry birds red
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
voda,
vejce,
kakao,
čokoláda,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka,
salko,
máslo,
marshmallow,
cukr moučkový,
potravinářské barvivo
Komentáře (3)